Інструменти доступності

  • вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Запрошення фахівців для вивчення питань кібербезпеки на лекцію з дисципліни «Безпека життєдіяльносі та охорона праці в галузі»

Запрошення фахівців для вивчення питань кібербезпеки на лекцію з дисципліни «Безпека життєдіяльносі та охорона праці в галузі»

18 жовтня 2024 року лекція з дисципліни «Безпека життєдіяльності та охорона праці в галузі» для студентів першого курсу факультету математики природничих наук та технологій була проведена за участю оперуповноваженого відділу протидії кіберзлочинам в Кіровоградській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України Едуардом Чернолісом та активного учасника волонтерського руху проєкту БРАМА, голови Громадської організації «КРОПРОБОТС», випускника нашого факультету Дениса Павлюка на тему «Кібербезпека».

Викладач – доцент кафедри інформатики, програмування, штучного інтелекту технологічної освіти Ольга Пуляк.

Студентам була доведена інформація щодо історії створення та діяльності кіберполіції України.

Також запрошені фахівці розповіли про методи та ресурси протидії дезінфомації, пропаганді та іншим кіберзлочинам, наведені реальні приклади таких злочинів.

«Пропаганду потрібно розпізнавати та розуміти як вона діє.» – зауважив пан Денис.

Дана детальна інформація про проєкт БРАМА – синергію поліції, громадян, приватного та державного секторів у протидії дезінформації та незаконному контенту в інформаційному просторі. Діяльність проєкту Брама направлена на захист медіа простору від російської пропаганди, блокування каналів поширення дезінформації, протиправного та забороненого контенту; покращення медіа-грамотності українців, зменшення впливу пропаганди на суспільство та популяризація безпечного поводження в мережі інтернет.

Зі студентами були пропрацьовані практичні завдання щодо виявлення кіберзлочинців.

Донесена інформація про національний конкурс для студентів CYBER SECURITY CAMP, який незабаром стартує за сприяння кіберполіції України, компанії Binance, Харківського національного університету внутрішніх справ та ГО «Брама». Метою цього конкурсу є підвищення обізнаності молоді в питаннях цифрової безпеки, протидії онлайн-загрозам та навичок у сфері кібербезпеки.

Присутні мали можливість поставити питання та отримали компетентні відповіді.

Дякуємо Едуарду Чернолісу та Денису Павлюку за їхню роботу у протидії кіберзлочинам та участь у проведенні заходу. Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю.

Інформацію надано секцією технологічної та професійної освіти

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись