Інструменти доступності

  • вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Захоплююча комунікація від корпорації radiy для студентів факультету математики, природничих наук та технологій

Захоплююча комунікація від корпорації radiy для студентів факультету математики, природничих наук та технологій

17 жовтня на четвертій парі в аудиторії 214 відбулась визначна для нашого факультету подія – зустріч з представниками найвідомішої та найуспішнішої регіональної корпорації – НВП Радій. Найбільша аудиторія факультету ледь вмістила всіх бажаючих – бакалаври спеціальностей 122 Комп’ютерні науки, 126 Інформаційні системи та технології, 014 Середня освіта (Інформатика), 014 Середня освіта (Технології), 015 Професійна освіта (Цифрові технології), 073 Менеджмент та магістри 122 Комп’ютерні науки, а також науково-педагогічні працівники факультету.

Від корпорації Радій в заході приймали участь менеджер управління персоналом – Шерстюк Євгенія Олегівна та технічний директор Івасюк Олександр Олегович. Спочатку Євгенія Олегівна представила цікаву презентацію корпорацію. Пріоритетний напрямок розробки та виробництва для radiy – це продукція для АЕС України. Одними із найважливіших лінійок продукції є електрообладнання для промисловості та обладнання для аналізу фізичних процесів. Здійснюється широкомасштабна сумісна робота на міжнародному ринку: партнерами Радію є компанії США, Бразилії та Європи. Спікерка розповіла про можливості, вакансії та перспективи кар’єрного зростання.

Технічний директор Олександр Олегович у доступній  формі висвітлив технічні аспекти. Було напрочуд цікаво взнати, що корпорація Радій займається програмуванням унікальних мікроконтролерів, які застосовуються на об’єктах з підвищеною технологічною небезпекою, застосовуючи для цього низькі мови програмування та високі мови сімейства Сі.

Звичайно ж у студентів було багато питань до спікерів, як от:

  • Які навички знадобляться для побудови кар’єри в корпорації;
  • Які мови програмування є актуальними;
  • Які вакансії є найактуальнішими;
  • Які переваги вузькопрофільної сфери;
  • Чи можна поєднувати навчання із роботою.

На всі питання були отримані вичерпні відповіді. Слід також відмітити живу та невимушену атмосферу заходу.

Після закінчення заходу викладачі кафедри інформатики, програмування, штучного інтелекту та технологічної освіти гаранти освітніх програм - поспілкувались із представниками НВП Радій та обговорили шляхи подальшого співробітництва та  запросили провести для наших студентів гостьові лекції.

Дякуємо НВП Радій за захопливу комунікацію та чекаємо екскурсії на виробництво!

Інформацію надано доцентом
кафедри інформатики програмування, ШІ та ТО
Оленою Присяжнюк

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись