Інструменти доступності

  • вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Впровадження і дотримання принципів академічної доброчесності в освітньому процесі

Впровадження і дотримання принципів академічної доброчесності в освітньому процесі

Кафедра менеджменту та підприємництва Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка значну увагу приділяє дотриманню правил та принципів академічної доброчесності в освітньому процесі.

10 жовтня 2024 року викладачі кафедри провели бесіду зі студентами спеціальностей 051 Економіка та 073 Менеджмент, на якій координатор напрямку забезпечення  моніторингових досліджень Яременко Людмила розповіла про академічну доброчесність, які принципи її дотримання та що вважається порушенням академічної доброчесності. Особливу увагу Людмила Іванівна звернула на академічну відповідальність, до якої можуть бути притягнені здобувачі освіти за  порушення академічної доброчесності. Вона наголосила, що учасники освітнього процесу повинні бути взірцем етичної поведінки, сприяти розвитку чеснот у інших.

Важливо запобігати та уникати порушення норм етичних стандартів унаслідок конфлікту інтересів, утримуватись від будь-яких форм корупції, дотримуватись вимог законодавства, нормативних актів та загальноприйнятих правил поведінки, а також вирішувати конфліктні ситуації конструктивно, в атмосфері взаєморозуміння та поваги, предметно та справедливо.

Впровадження принципів академічної доброчесності передбачає, що в процесі навчання та дослідницької роботи студенти, здобувачі освіти, викладачі та науковці мають дотримуватись, передусім, кодексу честі, бути чесними і відвертими. Чесність у навчанні та викладанні є базовою умовою побудови довіри між усіма, причетними до освітнього процесу. Свідома громадянська позиція ж є здатністю чинити доброчесно всупереч страху чи тиску та вимагати від себе того ж, чого очікуєте отримати від інших. Ці постулати є основою функціонування університетської спільноти на засадах довіри, взаємоповаги та честі.
2

Повідомлення підготували доц. Оксана Буткевич та доц. Людмила Яременко

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись