• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Підсумкове заняття з історії біології

Підсумкове заняття з історії біології

В цьому семестрі студенти 2 та 3 курсів спеціальності 014 Середня освіта, предметних спеціальностей Біологія та здоров’я людини, Хімія, Природничі науки обрали для вивчення навчальну дисципліну Історія біології. Ця дисципліна знайомить студентів з видатними вченими, їхніми відкриттями та винаходами в галузі біології, їхнім життям та творчістю, основними науковими працями. Під час вивчення Історії біології студенти здійснюють цікаву подорож в часи становлення та розвитку науки біології, а також вивчають стан біології на сучасному етапі.

Підсумком вивчення дисципліни є написання та захист контрольної роботи або творче завдання, яке передбачає сценічний виступ перед аудиторією. Цього року студенти розділилися навпіл. Половина студентів захищали контрольні, інша половина готувала сценки з елементами костюмів тієї епохи, яку вони представляли. Студенти самостійно обирали вчених, яких вони хотіли представити та їхні відкриття. Чарльз Дарвін, Ілля Мечников, Леонардо да Вінчі, Жорж Кюв’є та Жоффруа Сент Ілер представляли свої найвидатніші відкриття та здобутки.

В результаті, підсумкове заняття перетворилося на справжню виставу, яку студенти із захопленням переглядали та відгадували, кого саме представляли ті, хто виступають.

За відгуками студентів вивчення Історії біології було цікавим, не стандартним, студенти із задоволенням готували проєкти з тем, які вони вивчали протягом курсу. Після вивчення дисципліни, студенти відмітили, що почувають себе впевненішими, не бояться виступати перед незнайомою аудиторією і ці навички їм допоможуть під час першої виробничої (педагогічної) практики.

Наші студенти розумні, активні, талановиті. Завжди приємно працювати з такою молоддю. А знання з Історії біології обов’язково знадобляться у професійній діяльності вчителя біології, здоров’я людини, хімії та природничих наук!

Інформацію підготувала доктор історичних наук, професор Г.В. Дефорж

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись