• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Студенти біологи та хіміки в найкращій та найбільшій лабораторії молекулярно-генетичної експертизи

Студенти біологи та хіміки в найкращій та найбільшій лабораторії молекулярно-генетичної експертизи

Наприкінці квітня 2024 року, студенти групи БХ20Б спеціальності 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини) та ХБ20Б спеціальності 014 Середня освіта (Хімія) під керівництвом викладачів кафедри природничих наук і методик їхнього навчання Бобрової М.С. та Дефорж Г.В. відвідали лабораторії сектору біологічних досліджень та обліку Кіровоградського науково-дослідного експертно криміналістичного центру МВС України.

Даним сектором завідує Михальська Тетяна Володимирівна, випускниця природничо-географічного факультету ЦДУ імені Володимира Винниченка, яка особисто провела екскурсію для студентів, розповіла історію свого кар’єрного зростання та професійного успіху. В даному секторі досліджують сліди біологічного походження: кров, волосся, статеві виділення тощо. Окрему увагу слід приділити лабораторіям молекулярно-генетичної експертизи, кожна з яких відповідає за певний етап підготовки та аналізу біоматеріалу. Студенти були вражені рівнем професіоналізму співробітників сектору, до речі 90% з яких є випускниками біологічних та хімічних спеціальностей природничо-географічного факультету ЦДУ імені Володимира Винниченка. Співробітники сектору із задоволенням пригадали роки навчання на факультеті, лекції, лабораторки, практики, курсові. Курсова експерта Мартинюк Сніжани виконувалась ще на базі НДЕКЦ та плавно переросла у магістерську та численні публікації. Кожен з експертів розповів про специфіку своєї роботи, поділився прикладами застосування біолого-хімічних знань з особистого професійного досвіду. Надзвичайно приємним було те, що саме нашим студентам надали право першої екскурсії та приділили час, що є дуже цінним, особливо враховуючи надзвичайну завантаженість працівників ідентифікаційними роботами пов’язаними з війною.

Студенти та викладачі щиро вдячні за приділений час та увагу під час екскурсії, за тривалі роки продуктивної співпраці з НДЕКЦ та за відданість такій на нелегкій та особливо важливій справі в умовах війни!

Інформацію підготували Боброва М.С. та Дефорж Г.В.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись