• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

День вишиванки на кафедрі математики та цифрових технологій

День вишиванки на кафедрі математики та цифрових технологій

Традиційно в Україні в третій четвер травня відзначають День вишиванки. Традиція, яка покликана зберегти споконвічні народні звичаї носіння етнічного вишитого українського одягу. У цей день в кожному куточку Землі українці вдягають свої найкрасивіші вишиті сорочки, заявляючи усьому світові, що вони – представники українського народу, який був, є і завжди буде і що українську історію, культуру, українську душу не знищити нікому.

Увесь колектив кафедри математики та цифрових технологій, підтримуючи національну традицію, прийняв участь у загальнофакультетській фотосесії у вишиванках.

Окрім того на кафедрі день вишиванки відзначали «професійно»: по математичному і з використанням цифрових технологій. Зокрема, доктор педагогічних наук, доцент Ботузова Юлія Володимирівна провела тематичний урок з учнями 10 фізико-математичного класу «Ліцею «Науковий» та поділилась методичними знахідками з колегами. На уроці розглядалася задача формату PISA під назвою «ВИШИВАНКИ ДЛЯ КОНКУРСУ» зі Збірника завдань для розвитку математичної компетентності учнів у форматі PISA. Розв’язування таких задач сприяє формуванню не лише математичних компетентностей учнів, а також і національних цінностей, ідентичності та патріотизму. Під час уроку демонструвалися динамічні моделі GeoGebra з візерунками на традиційних українських великодніх писанках.

Інформацію підготувала д.пед.н., доц. Ю.В. Ботузова

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись