• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Круглий стіл про особливості підготовки на третьому (освітньо-науковому) рівні вищої освіти спеціальності

Круглий стіл про особливості підготовки на третьому (освітньо-науковому) рівні вищої освіти спеціальності "Прикладна математика"

02 травня 2024 р. в онлайн режимі відбувся круглий стіл про особливості підготовки на третьому (освітньо-науковому) рівні вищої освіти спеціальності "Прикладна математика".

На зустріч були присутні аспіранти всіх курсів спеціальності "Прикладна математика", випускники спеціальності 2023 р. та їхні наукові керівники.

Перед присутніми виступили:

– проректор з наукової роботи ЦДУ, доктор психологічних наук, професор Лілія Валентинівна Клочек;

– завідувач аспірантури та докторантури ЦДУ, кандидат педагогічних наук Олена Володимирівна Срілець-Бабенко;

– завідувач кафедри математики та цифрових технологій, доктор педагогічних наук, професор Олена Михайлівна Трифонова;

– гарант програми, доктор фізико-математичних наук, професор Анатолій Миколайович Плічко.

2

Проректор Л.В.Клочек ознайомила присутніх з нормативними новаціями у підготовці докторів філософії, окреслила перспективи захисту аспірантів, які зараз навчаються на третьому (освітньо-науковому) рівні вищої освіти спеціальності "Прикладна математика".

Завідувач аспірантури та докторантури ЦДУ О.В.Срілець-Бабенко наголосила на вимогах до аспірантів, які планують виходити на захист.

Гарант програми А.М.Плічко актуалізував проблему публікаційної активності аспірантів.

Завідувач кафедри О.М.Трифонова повідомила, що у 2016 р. на кафедрі було відкрито аспірантуру за спеціальністю 113 Прикладна математика у галузі знань 11 Математика та статистика. За час існування аспірантури за спеціальністю 113 Прикладна математика відбулося два захисти дисертацій на здобуття ступеня доктора філософії: Луньова Марія Валентинівна (2019 р., науковий керівник: д.ф.-м.н., професор О.В. Авраменко) та Харченко Діана Сергіївна (2023 р., науковий керівник: к.т.н., доцент В.В. Нарадовий). Наразі в аспірантурі навчається 6 осіб (денна форма навчання).

Кафедра математики та цифрових технологій в цьому році пройшла умовну акредитацію зі спеціальності "Прикладна математика" (засідання НАЗЯВО протокол №9 від 16.04.2024) та отримала Сертифікат про акредитацію освітньої програми 7519, дійсний до 16.04.2025.

2

Далі у рамках круглого столу також відбулося обговорення нормативних новацій у підготовці докторів філософії та їх вплив на перспективи захисту аспірантів, які на даний момент навчаються на третьому (освітньо-науковому) рівні вищої освіти за спеціальністю "Прикладна математика". Важливим висновком круглого столу стало узгодження дій між університетом, кафедрою, науковими керівниками та аспірантами з метою підтримки аспірантів у їхньому науковому й професійному зростанні.

Інформацію підготувала завідувачка кафедри математики та цифрових технологій О.М.Трифонова

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись