• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Зустріч з учнями КЗ «Ліцей «Максимум» Кропивницької міської ради»

Зустріч з учнями КЗ «Ліцей «Максимум» Кропивницької міської ради»

Аби діти могли свідомо вибрати сферу майбутньої діяльності та дізнатися якомога більше інформації про світ природничих наук, 26 березня 2024 року на кафедрі природничих наук та методик їхнього навчання відбулась профорієнтаційна зустріч із учнями КЗ «Ліцей «Максимум» Кропивницької міської ради». Захід був організований за підтримки вчителя біологїі та хімії закладу освіти Євгенія Зосімова та студентки групи ХБ23М Тетяни Затуливітер.

На учнів чекала екскурсія до Природничого музею, біологічних, хімічних та фізичних лабораторій. Екскурсію до Природничого музею проводила доцент Марія Боброва. Слухачі були ознайомлені з представниками фауни та флори Кіровоградщини та в процесі активного спілкування справили чудове враження, адже були допитливими та ерудованими. Після екскурсії до Природничого музею учнів привітно зустріли в лабораторіях кафедри природничих наук та методик їхнього навчання. Знайомство розпочалось із фізичних лабораторій, де завідувач лабораторіями Наталія Донець розповіла про особливості навчання студентів-фізиків, показала новітнє обладнання, яке використовують для проведення дослідів з фізики та астрономії, а також зацікавила учнів «фізичними фокусами» із маятниками.

Старший лаборант біологічної лабораторії Марія Пінчук разом із доцентом Марією Бобровою розповіли про особливості роботи в біологічній лабораторії, показали: зразки мікробіологічних посівів, мікропрепарати, різні опудала, скелети тварин та людини тощо. Розповіли про перспективи працевлаштування студентів-біологів, особливості студентського життя.

Старший лаборант хімічної лабораторії Катерина Ляшок ознайомила присутніх з хімічними лабораторіями, показала обладнання та розповіла як студенти-хіміки проводять дослідження, що цікавого можна дізнатись про харчові продукти, якщо вивчати хімію.

Учням провели оглядову екскурсію корпусами університету, запросили на всі відкриті заходи та навчання на спеціальності кафедри.

Щиро сподіваємося, що інформація, яку отримали учні під час зустрічі стане їм у нагоді для реалізації наступних важливих кроків у своєму житті.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись