• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Біологія та студентська наука

Біологія та студентська наука

На кафедрі природничих наук і методик їхнього навчання відбулися чергові засідання наукового гуртка «Біохімії та фізіології».

Під час теоретичного дистанційного етапу разом з керівником гуртка доцентом Бобровою М.С. студенти обговорили хід виконання наукових робіт, окреслили перспективи подальшої діяльності, визначилися з темами виступів на міжнародних конференціях та темами публікацій.

У біологічній лабораторії студенти відпрацьовують практичну частину експерименту, здійснюють аналіз та обговорення отриманих в ході досліджень результатів.

Затуливітер Людмила, яка працює над визначенням низькомолекулярних антиоксидантів в тканинах рослин, визначила сортову залежність концентрації аскорбінової кислоти в рослинах одного виду.

Піцик Катерина в процесі визначення активності каталази відзначила переважання гіпертермії над гіпотермією в плані гальмівної дії на ферментні антиоксиданти.

Потапчук Сабіна, вивчаючи різноманітність фіксувальних гістологічних розчинів, поповнює матеріальну базу кафедри вологими гістопрепаратами.

Доценко Вікторія, вивчаючи особливості виготовлення колекційного матеріалу представників класу Insecta та їх систематичну специфіку, встигає поєднувати біологію з естетикою.

Всі роботи мають вагоме практичне значення для розвитку біологічної студентської науки та матеріальної бази біологічної спеціальності.

Інформацію підготувала доцент Боброва М.С.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись