• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Звітна конференція з педагогічної практики у школі студентів спеціальностей 014 Середня освіта (Біологія та здоров'я людини) та 014 Середня освіта (Хімія)

Звітна конференція з педагогічної практики у школі студентів спеціальностей 014 Середня освіта (Біологія та здоров'я людини) та 014 Середня освіта (Хімія)

01 квітня 2024 року на кафедрі природничих наук і методик їхнього навчання відбулася звітна онлайн конференція, де студенти спеціальностей 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини) та 014 Середня освіта (Хімія) денної та заочної форм навчання підбили підсумки та поділилися враженнями й власними напрацюваннями та здобутками під час практики.

Педагогічна практика є обов’язковою складовою підготовки вчителя, запорукою успішної педагогічної роботи в майбутньому.

Конференцію відкрила керівник практики з хімії та методики її навчання кандидат педагогічних наук, доцент Форостовська Т.О., яка привітала студентів із вагомим здобутком – завершенням виробничої (педагогічної) практики у школі. Також привітали та аналізували результати практики методисти виробничої практики: з педагогіки – кандидат педагогічних наук, доцент Кравцова Т.О., з психології – кандидат психологічних наук доцент Мельничук С.К., з біології – кандидат педагогічних наук, викладач Найдьонова Г.Г. та доктор історичних наук, професор Дефорж Г.В.

Попри складну ситуацію в країні, змішаний формат навчання в закладах загальної середньої освіти, студенти впоралися з поставленими завданнями: підготували та провели різнотипові моделі уроків з біології, хімії та основ здоров’я; розробили інтерактивні, сучасні мультимедійні презентації до кожного з уроків; розробили тестові завдання на різних освітніх платформах; провели позакласні заходи з біології, здоров’я людини та хімії, профорієнтаційні заходи; пройшли курси підвищення кваліфікації (вебінари) для педагогічних працівників з різної тематики.

Студентка заочної форми навчання Дячкова К.Г. поділилася досвідом роботи у польському навчальному закладі – Школи початкової (подставової) № 7 з відділами двомовними імені Корнеля Маркушиньского, де вона працює асистентом міжкультурним. Вона порівняла систему освіти та методику викладання біології з українською школою – ліцеєм «Крила України» Знам’янської міської ради Кіровоградської області, де вона проходила виробничу практику очно.

Новікова Є.С. проходила практику на своєму робочому місці у КЗ «Ліцей нових технологій навчання» Кропивницької міської ради», де працює вчителем біології. Вона поділилася з присутніми власними напрацюваннями. Відбувся обмін практичним досвідом між учасниками заходу.

Проходження виробничої (педагогічної) практики безперечно сприяло виробленню у студентів творчого, дослідницького та креативного підходу до майбутньої професійної діяльності, набуттю навичок аналізу результатів своєї діяльності, самоосвіті, виробленню умінь та взаємодії з учнівським колективом та колективом школи. Ця практика показала студентам реальну сторону навчання учнів за компетентнісним підходом. Більшість студентів висловили бажання продовжити свою діяльність вчителя у майбутньому. Сподіваємося, що здобуті практичні знання, професійні навички та вміння стануть в нагоді нашим студентам у майбутній професійній діяльності.

Підсумок конференції підвела керівник практики, методист з біології, кандидат педагогічних наук, завідувач педагогічною практикою ЦДУ ім. В. Винниченка Найдьонова Г.Г., яка привітала студентів із завершенням практики та побажала їм не зупинятися на досягнутому.

Інформацію підготувала Г.В. Дефорж

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись