• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Навчання студентів на міжнародній платформі UGF продовжується

Навчання студентів на міжнародній платформі UGF продовжується

26 березня 2024 року відбулася відкрита лекція професорки Соледад Гонсало Коньо (Soledad Gonzalo Cogno) на тему «Кластеризація та зменшення розмірності в нейронауці». Професорка Соледад Гонсало Коньо відома дослідниця та керівниця групи в Інституті системної нейронауки Кавлі при Норвезькому науково-технічному університеті, докторка філософії з обчислювальної нейронауки.

Здобувачі освіти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальностей «Середня освіта (Природничі науки)», «Середня освіта (Біологія та здоров’я людини)» та другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності «Середня освіта (Хімія)» дізналися про аналіз нейронних даних, почули пояснення тем кластеризації та зменшення розмірності, побачили приклади застосування нейронауки. За відгуками студентів лекція була надзвичайно цікавою та пізнавальною.

Спікерка вдало поєднала теорію з практичними прикладами застосування цих процесів у нейронауці, що дозволило краще зрозуміти їх важливість та потенціал. Найбільше запамʼяталися приклади з тваринами, зокрема, експеримент з мавпою. Вчені вчать мавпу виконувати певні завдання за допомогою комп’ютера: вибір правильного об’єкта на екрані, розв’язання складних завдань. Це допомагає вивчити когнітивні здібності та можливості мавп у вирішенні завдань, що може допомогти краще зрозуміти мозкову діяльність людини. В лекції розглядалися принципи, які лежать в основі когнітивних процесів та їхні взаємозв’язки з мозковою активністю. На лекції також були присутні викладачі кафедри природничих наук і методик їхнього навчання, які висловлюють вдячність професорці Соледат Гонсало Каньо за можливість відвідати пізнавальну лекцію та здобути нові знання!

Інформацію надала Ганна Дефорж

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись