• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Традиційні зустрічі з учнями Ліцею природничих наук

Традиційні зустрічі з учнями Ліцею природничих наук

15 березня 2024 року в рамках профорієнтаційної роботи кафедри природничих наук і методик їхнього навчання учні 9-х класів Комунального закладу «Ліцей природничих наук Кропивницької міської ради» відвідали музей природи. Діти прослухали екскурсію від доцента кафедри Бобрової М.С. про біогеоценози та екосистеми Кіровоградщини, видовий склад їх флори та фауни, активно відповідали на запитання щодо особливостей пристосування представлених експонатів рослин і тварин до умов існування, охоче ставили запитання.

Не оминули і виховний момент, так кожна експозиція доповнена правилами безпечного перебування у природі під час відпочинку, правилами поводження з дикими тваринами. Пригадали і червонокнижні види флори та фауни Кіровоградщини, та види, які потребують особливої уваги. Занурилися у біологію давніх часів оглядаючи викопні рештки людини, мамонта, дельфіна та залишки скелетів інших тварин. Особливий інтерес становила етологія тварин в дикій природі та її трансформація на одомашнених видів.

Після музею природи на учнів очікували оглядові екскурсії до біологічних, хімічних та фізичних лабораторій, де викладачі та лаборанти кафедри природничих наук і методик їхнього навчання (Чередник Д.С., Донець Н.В.) розповіли про особливості навчання студентів, оснащення та можливості лабораторій, перспективи працевлаштування випускників.

Боброва М.С., провела невеличку екскурсію університетом та розповіла про переваги, навчання та активне студентське життя саме в нашому навчальному закладі. У відповідь учні пообіцяли із задоволенням долучатися до загальних студентських ініціатив.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись