• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Гостьова лекція для колег з Донбаського державного педагогічного університету

Гостьова лекція для колег з Донбаського державного педагогічного університету

На запрошення відділу аспірантури ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет» 07 березня 2024 р. Микола Садовий доктор педагогічних наук, професор та Олена Трифонова доктор педагогічних наук, завідувачка кафедри математики та цифрових технологій Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка прочитали лекцію на тему «Формування структурно-логічної схеми ОНП та ОПП Професійна освіта за (спеціалізаціями) засобами цифровізації» для аспірантів та викладачів.

Перед лекцією з вступним словом виступив Володимир Стешенко доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри теорії і практики технологічної та професійної освіти Донбаського державного педагогічного університету.

У ході лекції були розкриті проблеми світової тенденції прискореного накопичення інформації та форми її раціонального накопичення, збереження та передачі; з’ясовано сутність цифрового підходу в ущільненні інформації для передачі та сприймання, обробки, зберігання, перетворення; зроблено аналіз поняття «підхід» у наукових дослідженнях; розглянуто апробований варіант аналізу ОНП та ОПП Професійна освіта (за спеціалізаціями) цифровим способом із використанням теорії графів та матриць.

Учасників зібрання зацікавила цифрова технологія обрахування пропускної спроможності науковця в сприйнятті інформації та обчислення рівня забування інформації з часом; методика обрахування тісноти зв’язку між різними дисциплінами освітньої наукової програми з використанням коефіцієнта Спірмена, матричний аналіз ОНП засобами комп’ютерних програм; способи апробації результатів дослідження та ін.

Професор Микола Садовий та професор Олена Трифонова обговорили з колегами з Донбаського державного педагогічного університету проблеми підготовки фахівців зі спеціальності Професійна освіта (Цифрові технології).

На прохання аспірантів і викладачів Донбаського державного педагогічного університету лектори надали підготовлену презентацію лекції і домовилися про подальшу співпрацю. Учасники зібрання запросили лекторів підготувати наступну лекцію на травень 2024 р.

Інформацію підготували проф. М.Садовий та проф. О.Трифонова

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись