• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Плануємо майбутнє: відбулася презентація вибіркових дисциплін на кафедрі інформатики та інформаційних технологій

Плануємо майбутнє: відбулася презентація вибіркових дисциплін на кафедрі інформатики та інформаційних технологій

1 березня в аудиторії 214 в очному режимі відбулась презентація дисциплін вільного вибору на 2024/25 навчальний рік  для здобувачів освіти бакалаврського рівня з першого по третій курси спеціальностей:

  • 122 Комп’ютерні науки
  • 09 Середня освіта (Інформатика)
  • 126 Інформаційні системи та технології

Викладачі кафедри інформатики та інформаційних технологій завжди ретельно вивчають запити студентів щодо їхніх професійних потреб та інтересів і безпосередньо реалізує їх у розробці нових навчальних курсів. Щороку кафедра пропонує низку актуальних і практично-орієнтованих дисциплін, що дає змогу майбутньому фахівцеві сформувати власну індивідуальну траєкторію вже на етапі додипломної підготовки.

Викладачі кафедри доцент О.В.Присяжнюк, доцент В.В.Нарадовий, доцент І.В.Лупан, доцент О.Ф.Баранюк, доцент О.В.Рєзіна, доцент С.О.Шлянчак, викладач Д.О.Ніщеменко презентували студентам дисципліни за вибором на новий навчальний рік: Тестування програмного забезпечення, Пакети комп’ютерної математики, Розробка мобільних додатків, Основи NodeJS, Системи масового обслуговування, Інтелектуальний аналіз даних, Програмування мікроконтролерів, Комп’ютерна графіка, Обробка зображень та мультимедіа, Основи керування та конструювання мультикоптерних систем, Основи керування FPV дронами, Програмування мовою Python.

На зустрічі наголошувалось, що вільний вибір навчальних дисциплін та формування індивідуальної освітньої траєкторії здобувачем вищої освіти надає можливість не лише поглибити та розвинути знання з фаху, сформувати та вдосконалити спеціальні (професійні) компетентності, але й сприяє розвитку загальних компетентностей та soft skills. Це дасть можливість здобувачам фахової вищої освіти зробити свідомий вибір варіативних дисциплін.

Здобувачі вищої освіти з неабиякою зацікавленістю слухали розповіді викладачів про їхні курси, поставили уточнюючі запитання та отримали можливість усвідомлено обміркувати, який же курс обрати для вивчення.

Підготувала Олена Присяжнюк, доцент кафедри ІІТ

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись