• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Практична підготовка студентів спеціальності Професійна освіта (Цифрові технології)

Практична підготовка студентів спеціальності Професійна освіта (Цифрові технології)

ІІ семестр 2023–2024 н.р. студенти першого курсу спеціальності 015 Професійна освіта (Цифрові технології) другого (магістерського) рівня вищої освіти розпочали з виробничої (за спеціалізацією) практики на робочих місцях в установах, закладах, на підприємствах.

Всім студентам була проведена настановча конференція, де їх детально ознайомили з програмою практики.

Детальну консультацію про умови проходження практики надали Людмилі Колісник, Ярославу Бобейко, Сергію Булюбашу, Богдану Візеру, Юрію Колесніченку активіст Департаменту кіберполіції Національної поліції України в Кіровоградській області Денис Павлюк (студент ЦТ20Б) та керівник практики професор Микола Садовий. Далі відбулася ділова розмова з керівництвом Департаменту, де йшлося про конкретні непрості завдання, які щоденно мають виконувати практиканти. Мова велася й про можливе працевлаштування в майбутньому. Старт у цій підгрупі був цікавим.

4 ЦТ23М Кібер2 result

 

Начальник Інформаційного відділу Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка Сергій Астаф'єв поставив конкретні завдання з ремонту, налаштування й удосконалення комп'ютерів у навчальних кабінетах, модифікації існуючої мережі Хмарок підрозділів університету студентам Валерію Малчевському, Андрію Ткачуку, Віталію Хомичу, Богдану Шершню. Ця підгрупа виявила бажання працювати якраз у цьому відділі із мотивацією прискорити цифровізацію студентів інших факультетів та працівників університету.

ЦТ23М ЦДУ1 result ЦТ23М ЦДУ2 result

 

Виконують обов'язки системного адміністратора Денис Корик в Кропивницькому Вищому професійно-технічному училищі, Олександр Малахатько в Кіровоградському академічному обласному Українському музично-драматичному театрі ім. М.Л. Кропивницького, Владислав Онищенко в Знам'янському відділі освіти, Артем Фошка в Філії АТ «НСТУ» «Кропивницька регіональна дирекція Суспільного мовлення», Вадим Сатир в кампанії Оникс-системз ООО, Юрій Шубін у ФОП «Best Detal».

Маючи високу мотивацію студенти з задоволенням приступили до практичних справ, бо вони ІТ-ішники.

Згідно навчального плану підготовки професіоналів за спеціальністю 015 Професійна освіта (Цифрові технології) першого (бакалаврського) рівня вищої освіти студенти у ІІ семестрі 2023–2024 н.р. проходять виробничу (педагогічну) практику в закладах професійної (професійно-технічної) освіти та фахової передвищої освіти.

Основна мета практики полягає в ознайомленні з освітньою діяльністю закладів професійної освіти, творчо використати теоретичні знання та практичні вміння набуті в процесі вивчення психолого-педагогічних, спеціальних, методичних дисциплін в умовах реального освітнього процесу при роботі із здобувачами освіти.

Зокрема, студенти Р.Островський, Д.Павлюк, Р.Соломонов (група ЦТ20Б) разом з керівником практики старшим викладачем Олександром Щирбулом зустрілися з керівництвом Центральноукраїнського вищого професійного училища ім. Миколи Федоровського.

У ході зустрічі директор училища О.Є.Яценко та заступник директора з навчально-виробничої роботи В.В.Богачук ознайомили практикантів зі структурою освітнього та виховного процесів в закладі, матеріальною базою, закріпили студентів-практикантів за групами учнів, познайомили з класними керівниками, викладачами спеціальних дисциплін, майстрами. Кожному студенту було затверджено індивідуальний план проходження виробничої (педагогічної) практики з урахуванням переліку навчальних предметів, які практиканти будуть викладати, визначено завдання студентам для проведення виховних заходах, котрі будуть проводитися найближчим часом. Студенти проявили зацікавленість і сказали: «Занурюємося в практику!».

Інформацію підготували д.пед.н., проф. М.І.Садовий, д.пед.н., проф. О.М.Трифонова та к.пед.н. О.М.Щирбул

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись