• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Відбувся обласний етап Всеукраїнської олімпіади з технологій

Відбувся обласний етап Всеукраїнської олімпіади з технологій

Яскравою подією у технологічній освіті області наприкінці січня 2024 року став ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади (трудового навчання), який відбувся у дистанційній формі. Участь в олімпіаді взяли учні й учениці з різних громад, загалом 72 учасники – 40 з 9 класів та 32 – з 11 класів.

У підготовці та проведенні ІІІ (обласного) етапу олімпіади з технологій (трудового навчання) активну участь взяли доцент кафедри технологічної та професійної освіти, доктор педагогічних наук, професор Людмила Чистякова (голова журі) та в.о. завідувача кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент Оксана Абрамова (експерт-консультант). У тісній співпраці з науково-методичною лабораторією природничо-математичних та інформатично-технологічних дисциплін КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» здійснена значна організаційно-методична робота.

З привітальним словом до учасників звернулася голова журі Людмила Чистякова, яка побажала учасникам творчого настрою та впевненості у власних силах, подякувала вчителям за підготовку учнів до олімпіади. Наголосила на тому, що завдяки воїнам ЗСУ можливе проведення олімпіади, і завдання кожного сьогодні – всіляко допомагати нашим військовим боронити нашу землю. Логічно, що завданнями олімпіади стало виготовлення проєктів – корисних речей для військових. Традиційно олімпіада з технологій (трудового навчання) складалася з теоретичного та практичного турів. Роботи учасників оцінювало фахове журі, до якого увійшли наші та досвідчені вчителі трудового навчання міста Кропивницького та області – переважно випускники кафедри технологічної та професійної освіти.

Найкращі результати показали учні таких громад: Кропивницької міської, Первозванівської сільської, Помічнянської міської, Благовіщенської міської, Глодоської сільської, Мар’янівської сільської.

Переможцями стали та отримали диплом І ступеня такі учні 9 класу: Огаренко Вікторія Андріївна (Комунальний заклад «Фортечна гімназія» Кіровоградської міської ради) та Буквич Кирило Романович (Комунальний заклад «Ліцей «Сокіл» Кропивницької міської ради»); учні 11 класу: Заїка Марія Володимирівна («Опорний заклад «Ліцей №1 імені Героя України Березняка Євгена Степановича Помічнянянської міськради») та Пугаченко Валентин Олександрович (Мар'янівський ліцей імені Віктора Погрібного Мар'янівської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області).

Щиро вітаємо учасників та переможців! Зичимо успіхів і запрошуємо на навчання до ЦДУ імені Володимира Винниченка!

Інформацію надано кафедрою технологічної і професійної освіти

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись