• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Відбувся обласний етап учнівської олімпіади з астрономії

Відбувся обласний етап учнівської олімпіади з астрономії

13-14 січня 2024 року проходив ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з астрономії. До участі в змаганнях було залучено понад 30 учнів 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів Кіровоградської області – переможців ІІ етапу. Цього року олімпіада проходила в дистанційному режимі: учасникам на початку роботи надіслали завдання і визначили граничний час подачі розв’язків.

Учням було запропоновано розв’язати ряд теоретичних завдань із різноманітних тем шкільного курсу астрономії (астрометрія, небесна механіка, астрофізика), а також практичне завдання, яке полягало в обробці наданих їм результатів космічних спостережень.

У складі журі олімпіади працювали викладачі факультету математики, природничих наук та технологій ЦДУ ім. В. Винниченка:

  • Волчанський О.В. – кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри природничих наук і методик їхнього навчання – голова журі;
  • Подопригора Н. В. – доктор педагогічних наук, професор кафедри природничих наук і методик їхнього навчання – член журі;
  • Трифонова О.М. – доктор педагогічних наук, в.о. завідувача кафедри математики та цифрових технологій – член журі;
  • Садовий М.І. – доктор педагогічних наук, професор кафедри математики та цифрових технологій – експерт-консультант.

2

На початку роботи журі визначило правила перевірки і критерії оцінювання робіт.

3

По закінченню часу, відведеного для надсилання виконаних завдань і їх шифрування, розпочалась перевірка робіт учасників. Оскільки олімпіада дистанційна, то за допомогою ноутбуків розглядались електронні копії робіт, аналізувалось також дотримання академічної доброчесності.

4 5

Перевірка робіт показала, що олімпіада в дистанційному режимі пройшла успішно. Визначено переможців і призерів. Гідно виступила команда фізико-астрономічного гуртка нашого Наукового ліцею, яка у складі трьох учнів посіла три призових місця, а саме:

  • дипломом І ступеня відзначено Скічка Михайла, учня 11 фізико-математичного класу;
  • дипломом ІІ ступеня відзначено Жернового Артема, учня 10 фізико-математичного класу.
  • дипломом ІІІ ступеня відзначено Іващенка Богдана, учня 11 біолого-хімічного класу.

Вітаємо переможців із важливим здобутком! Бажаємо впевнено рухатись по обраному шляху і постійно підкорювати все нові наукові вершини!

Інформацію підготував доцент  кафедри природничих наук і методик їхнього навчання О.В. Волчанський

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись