• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Зустріч студентів із психологом університету

Зустріч студентів із психологом університету

28 грудня 2023 року на факультеті математики, природничих наук та технологій відбулася онлайн зустріч  студентів спеціальностей 014 Середня освіта (Природничі науки) та 014 Середня освіта (Біологія і здоров'я людини, Хімія) із практичним психологом психологічної служби ЦДУ ім. В. Винниченка Гуровою Оксаною Миколаївною. Студенти мали нагоду разом із фахівцем дослідити питання комунікації взагалі, та проаналізувати особливості спілкування з учнями під час виробничої (педагогічної) практики, які допоможуть створити ефективне та продуктивне навчальне середовище.

Оксана Миколаївна надала поради щодо вивчення класного колективу, встановлення доброзичливих стосунків з учнями різних вікових груп; важливості проявляти гнучкість та готовність до змін у планах і методиках роботи в залежності від потреб групи або окремих учнів, необхідності спрямовувати увагу на позитивні аспекти навчання і досягнення учнів. 

Увагу студентської молоді акцентовано на тому, що важливо не тільки висловлювати власну позицію, а й бути уважним до того, що говорять учні, задавати запитання та заохочувати їх ділитися своїми думками, демонструвати повагу та толерантне ставлення. Це допоможе краще їх зрозуміти та відповісти на їхні потреби.

Насамкінець студентам нагадали, що психологічна служба ЦДУ імені Володимира Винниченка готова і надалі допомагати студентам у всіх аспектах їхнього життя в університеті: надавати індивідуальні консультації; організовувати групові сесії; проводити різноманітні тренінги та семінари; надавати невідкладну психологічну допомогу студентам у кризових ситуаціях, тощо.

Дякуємо за змістовну, корисну і цікаву бесіду Оксані Миколаївні! Адже, інформація, яку здобувачі освіти прослухали під час зустрічі, буде корисною не лише під час виробничої (педагогічної) практики, а й для повсякденного життя!

Інформацію надала д.п.н., професор Валентина Плющ

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись