• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Участь студентів у онлайн лекторії на міжнародній освітній платформі Ukraine Global Faculty

Участь студентів у онлайн лекторії на міжнародній освітній платформі Ukraine Global Faculty

Студенти факультету математики, природничих наук та технологій продовжують брати участь у онлайн лекторії, що організовуються  на міжнародній освітній платформі Ukraine Global Faculty.

Зокрема 21 листопада 2023 року здобувачі освіти 3-го та 4-го курсів спеціальності 014 Середня освіта (Природничі науки) прослухали лекцію професора фізики на факультеті фізики та інженерної фізики університету Тулейн (США) Denys Bondar – «Quantum phenomena at all spatial and temporal scales». Результати досліджень автора опубліковані у всесвітньо відомих наукових виданнях Quantamagazine, Nature Materials, Physics, PhysicsWorld, US Army та інших. Професор закінчив з відзнакою Ужгородський національний університет у 2006 році. У 2011 Denys Bondar отримав ступінь PhD in Physics в Університеті Ватерлоо, Канада, після чого протягом 7 років викладав у Прінстонському університеті (Нью-Джерсі, США). Має багато відзнак як молодий вчений, у т.ч.: W. M. Keck Foundation Award та Young Faculty Award DARPA.

Під час лекції автор навів експерименти, які демонструють, що квантові ефекти існують у всіх масштабах від субатомного до цілого Всесвіту.

28 листопада 2023 року здобувачі освіти спеціальності 014 Середня освіта (Природничі науки) змогли прослухати  лекцію наукової співробітниці та керівниці дослідницької групи в Інститут системної нейронауки ім. Кавлі Норвезького університету науки і технологій, PhD у галузі комп'ютерної нейронауки Soledad Gonzalo Cogno – «Introduction To Neuroscience And Neural Coding». Soledad Gonzalo Cogno — працювала та навчалася в лабораторії Мей-Брітт Мозер та Едварда Мозера, лауреатів Нобелівської премії з фізіології та медицини 2014 року. Авторка  досліджує, як активність окремих нейронів координується на рівні нейронної мережі, і як ця координація впливає на пізнання та поведінку людини. Для реалізації своєї наукової мети вона поєднує свій досвід у галузі комп'ютерної нейробіології з найсучаснішими методами фіксації великих популяцій нейронів.

Під час цієї лекції студентіа ознайомлено з основними поняттями в нейронауці та методами кількісної оцінки активності окремих клітин.

Інформацію надала д.п.н., професор Валентина Плющ

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись