• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Вдячні учні видатного вченого України

Вдячні учні видатного вченого України

Науковці кафедри математики та цифрових технологій в.о. завідувача кафедри, доктор педагогічних наук, професор Олена Трифонова та доктор педагогічних наук, професор Микола Садовий взяли участь у засіданні круглого столу «Олександр Іванович Бугайов: Учитель. Вчений. Громадянин (до 100-річчя від дня народження)».

Захід проведений на базі Інституту педагогіки НАПН України об’єднав видатних учених – учнів Олександра Івановича з усієї України, серед яких 5 докторів та 40 кандидатів педагогічних наук із методики навчання фізики, в яких він був науковим керівником.

Микола Садовий у своєму виступі узагальнив основні етапи діяльності Олександра Івановича, коли він обганяв час. Бойовий капітан, кавалер 5 бойових орденів та 5 бойових медалей у виборі: військова академія чи педагогічний інститут і вірно обрав останній. Він завчасно передбачив необхідність упровадити в освітній процес взаємозв’язок навчання природничих предметів з виробничим навчанням, з продуктивною працею у сільському господарстві; він ініціював створення міжшкільних навчально-виробничих комбінатів, зокрема першого в країні Гайворонського; випередив час у частині реалізації ідеї двох концентрів навчання природничих предметів в інтегрованих курсах фізики й астрономії, які знайшли своє втілення у Концепції природничих наук та ін.

Учасники круглого столу дійшли до висновку про створення книги спогадів про відомого вченого. Обговорили перспективи розвитку методики навчання фізики, природничих наук, цифрових технологій в умовах глобальної цифровізації українського суспільства.

Інформацію підготував д.пед.н., проф. Микола Садовий

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись