• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Студент 4 курсу ЦТ20Б Павлюк Денис взяв участь у Форумі діалогу солідарності з молоддю Італії та Угорщини

Студент 4 курсу ЦТ20Б Павлюк Денис взяв участь у Форумі діалогу солідарності з молоддю Італії та Угорщини

У жовтні 2023 р. на форумі в рамках ініціативи «Діалог солідарності», студент 4 курсу спеціальності Професійна освіта (Цифрові технології) Денис Павлюк, взяв участь у розбудові співпраці з молоддю Італії та Угорщини у сфері протидії пропаганді та маніпуляціям інформацією.

На початку обговорення учасники визначили пропаганду як спільний виклик, який стоїть перед молоддю всіх трьох країн. У ході жвавої дискусії основною темою стала необхідність спільних зусиль для подолання впливу дезінформації та фейків у сучасному інформаційному просторі.

Денис Павлюк запропонував використовувати досвід та інструменти розроблені в Україні, зокрема, проєкт «MRIYA». Цей проєкт успішно протистоїть пропаганді з боку російських ЗМІ та має на меті забезпечити об'єктивну інформацію громадянам.

Завершальним етапом зустрічі стало узгодження та створення спільного проєкту, спрямованого на боротьбу з пропагандою в Україні, Італії та Угорщині. Проєкт охоплює кілька ключових компонентів:

– Обмін інформацією, що передбачає створення платформи для активного обміну інформацією між молоддю трьох країн для підтримки об'єктивності та різноманітності перспектив.

– Проведення спільних освітніх заходів, тренінгів та семінарів для підвищення медіаграмотності та здатності критично осмислювати інформацію.

– Створення спільних ініціатив, зокрема, спільних проєктів, які підкреслюють важливість об'єктивності та інформаційної свободи в сучасному світі.

Денис Павлюк висловив переконаність, що цей спільний проєкт не лише допоможе зміцнити сприйняття правдивої інформації в українському, італійському та угорському суспільствах, але й стане прикладом співпраці між молоддю з різних країн в боротьбі з глобальним викликом пропаганди та фейкових новин.

 

Інформацію підготували студент групи ЦТ20Б Денис Павлюк та в.о.зав.кафедри математики та цифрових технологій О.М.Трифонова

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись