• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Зустріч з учителями-практиками Суботцівської ТГ

Зустріч з учителями-практиками Суботцівської ТГ

28 листопада 2023 року відбулося онлайн засідання методичного об'єднання учителів фізики Суботцівської ТГ.

Тема засідання: «Робота з обдарованою молоддю під час воєнного стану».

Голова методичного об'єднання учитель фізики Богданівської філії Богданівського ліцею імені І.Г. Ткаченка Людмила Олексіївна Левченко презентувала доповідь на тему: «Робота з обдарованою молоддю під час воєнного стану: проблеми, пошук. досвід».

Далі виступили запрошені на засідання представники кафедри математики та цифрових технологій та студент спеціальності Професійна освіта (Цифрові технології) Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка:

– доктор педагогічних наук, професор, в.о.завідувача кафедри Олена Михайлівна Трифонова з доповіддю на тему: «Освіта: погляд у майбутнє»;

– доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри Микола Ілліч Садовий з доповіддю на тему: «Формування гуманістичних цінностей учнів на засадах сталого розвитку»;

– доктор педагогічних наук, доцент, доцент кафедри Юлія Володимирівна Ботузова з доповіддю на тему: «Інновації у навчанні»;

– студент спеціальності Професійна освіта (Цифрові технології) Денис Павлюк з доповіддю на тему: «Krop_Robots – середовище цифрових технологій».

Після виступів відбулося обговорення актуальних викликів, з якими стикнулася система освіти під час війни, говорили й про удосконалення процесу підготовки здобувачів вищої освіти, як фахівців, які будуть здатні у найближчому майбутньому розбудовувати нашу країну. До обговорення долучилися всі присутні, зокрема, Каплун Юлія Миколаївна – фахівець з питань освіти групи по централізованому господарському обслуговуванню відділу освіти, молоді та спорту Суботцівської сільської ради та Бойчук Сергій Якимович – директор Богданівського ліцею імені І.Г.Ткаченка Суботцівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області.

Вчителі фізики ділилися своїм досвідом та кращими практиками щодо залучення учнів до науково-дослідницької діяльності, розвитку їхнього аналітичного та критичного мислення.

Окрему увагу приділили можливостям використання сучасних технологій та онлайн-ресурсів для забезпечення безперервного навчання учнів у період кризи.

Вислухавши доповіді представників Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка та думки колег, учасники засідання підкреслили важливість взаємодії та обміну досвідом в умовах викликів, що постали перед освітнім середовищем у зв'язку з воєнною ситуацією.

Засідання методичного об'єднання виявилося плідним та стало кроком до подальшого покращення методик роботи з обдарованою молоддю в умовах військової нестабільності.

Інформацію підготувала в.о.зав.кафедри математики та цифрових технологій О.М.Трифонова

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись