• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Знайомство з абітурієнтами

Знайомство з абітурієнтами

На початку листопада 2023 р. викладачі кафедри інформатики та ІТ разом з іншими кафедрами ФМПНТ взяли участь у традиційному університетському заході -  Дні відкритих дверей університету.

Гостей – майбутніх абітурієнтів та їхніх батьків зустрічали в актовій залі, де вони мали змогу дізнатись про якісну освіту в університеті, факультети та спеціальності аби зробити перший крок до своєї освіти в ЦДУ імені Володимира Винниченка.

Потім абітурієнти розійшлися по локаціях, які підготували факультети та кафедри.

Кафедра інформатики та інформаційних технологій (+https://phm.cuspu.edu.ua/kafedri/kafedra-informatyky-ta-informatsiinykh-tekhnolohii.html) ознайомила відвідувачів з такими спеціальностями та освітніми програмами:

  • 014 Середня освіта (Інформатика), освітня програма Інформатика та робототехніка.
  • 122 Комп’ютерні науки, освітня програма Комп’ютерні науки.
  • 126 Інформаційні системи та технології, освітня програма Інформаційні системи та технології. Штучний інтелект.

Колектив кафедри та студенти презентували декілька локацій:

  1. «Робототехніка», де були продемонстровані роботи з використанням платформи Arduino.
  2. «Мікроконтролери», де були роботи з використанням плати Micro:Bit.
  3. Локація, на якій можна було побачити програмні продукти у вигляді додатків з візуалізацією явищ і процесів або у вигляді комп’ютерної 3D-гри певного жанру.
  4. Привертали увагу гостей проєкти студентів, які написані мовою Python з привабливими анімаційними ефектами.
  5. Одна з локацій називалася «Музей історії техніки», де всі охочі могли зазирнути в минуле і спробувати покористуватися гаджетами тих часів (зіграти в приставку 90-х років). Деяких абітурієнтів наскільки зацікавила ретротехніка, що їм додатково запропонували екскурсію до Музею історії техніки. Екскурсію провів студент 2 курсу спеціальності Комп’ютерні науки Олександр Стеренчук.

Колектив кафедри інформатики запрошує всіх бажаючих відвідати музей Історії техніки (+https://phm.cuspu.edu.ua/facultet/muzei-istorii-tekhniky/viddil-obchysliuvalnoi-ta-komp-iuternoi-tekhniky.html).

День відкритих дверей був насиченим і цікавим, атмосфера теплою та приємною, а доповідачі – щирими та відкритими. Майбутні абітурієнти отримали відповіді на всі запитання, довідалися як спроєктувати вдалий старт вступної кампанії, переконались у правильності вибору Університету та спеціальностей факультету! Адже ЦДУ має безліч можливостей для обрання професії майбутнього.

Щиро дякуємо усім, хто знайшов можливість долучитись!

Інформацію надано кафедрою інформатики та інформаційних технологій

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись