• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Архів новин природничо-географічного факультету

Екскурсія студентів-біологів до відділу природи обласного краєзнавчого музею

21 листопада 2017 року студенти 35-ї та 15-ї груп відвідали «Кіровоградський обласний краєзнавчий музей» на чолі з викладачем професором кафедри біології Калініченко Н.А.

З самого початку екскурсії нас ознайомили з географічним положенням, особливостями та досягненнями Кіровоградської області. Далі ми познайомилися з цікавими історичними даними та особистостями відомих науковців, які досліджували наш край. Ще багато цікавого нам повідомили під час екскурсії, я навіть і не помітив, як пройшли півтори години. Наприкінці екскурсії я навіть повернувся до географічного відділу, де своєю красою нас дивував штучно відтворений фонтан, та кинув монетку, щоб неодноразово відвідати цей цікавий та дуже важливий заклад. Крім цікавої інформації, нам ще була представлена галерея з фото та гербарних колекцій представників Червоної книги України. Для нас, біологів – це не новинка, але для населення це може стати посібником, яких саме тварин треба особливо захищати, на жаль від нас самих.

 

Саме такі заклади повертають нам любов до всього живого, адже на екскурсії я себе відчував то в живому , заселеному безліччю тварин та рослин лісі, то на березі річки, де багато цікавих птахів, то у підводному царстві – пануванні риб та водоростей, де іноді можна побачити то бобра, то видру, яких стає все менше в природі. Моєму наближенні до реалій природи допомогло технічне оснащення, кожен із відділів супроводжувався звуковими ефектами, наприклад, ми чули дивовижний спів пташок. Навіть стеля була оформлена за допомогою мультимедійного обладнання в той чи інший стильовий образ, який доповнював виставку .

Отже, екскурсі по собі залишила багато емоцій, багато знань та ще більше бажання знову відвідати краєзнавчий музей, але можливо вже в ролі вчителя.

Образенко Андрій, студент 35 групи. Фоторяд Шумовської Софії, студентки 35 групи.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись