• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Архів новин природничо-географічного факультету

Презентація карти-схеми Височинне Поінгулля

16 лютого, в художньому музеї у Кропивницькому відбулася презентація карти-схеми “Височинне Поінгулля та його цікаві місця”. Вперше за роки незалежності України у картографічній формі узагальнені численні краєзнавчі дослідження регіону. 

Ідея проекту, та його практичне втілення в життя належить доценту кафедри географії та геоекології  природничо-географічного факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Андрію Олександровичу Домаранському. Спільно з науковцем над створенням карти працювали студенти природничо-географічного факультету КДПУ, а також місцеві краєзнавці. Розробку почали, так би мовити, «з нуля», спираючись на власні експедиції, походи. 

Мапа створена, щоб відновити та зберегти пам’ять про елементи ландшафтів краю, заповнити «чорну діру» туристичного простору Центральної України, подолати радянські міфи про край, запропонувати нову привабливу реальність мандрівок і дати поштовх для нових досліджень рідної землі. 

Ініціатива реалізації масштабного проекту належить народному депутату України Станіславу Березкіну. Саме за його сприяння карта видана 5-ти тисячним тиражем. Технічну допомогу забезпечив благодійний фонд “Добротвір”, а організаційною складовою займалася ГО “Спільна дія”.

Кошти, виручені під час презентації, передали на благодійність до організації «Серця Матерів» для допомоги військовим в зоні АТО. 

Інформацію надав природничо-географічний факультет

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись