• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Архів новин природничо-географічного факультету

Із далеких мандрів повернувшись…

Уже шостий рік поспіль туристи нашого університету проводять підсумковий вечір «Із далеких мандрів повернувшись…», який завершує туристичний сезон. Другий рік поспіль цей вечір проходить під егідою туристичного клубу КДПУ «Мандри». Поділитися, і справді, було багато чим.

По-перше, тим, що на початку 2015 року стали відомі підсумки Чемпіонату України зі спортивних туристичних походів серед студентської молоді 2014 року. І наш результат став найвищим! Команда КДПУ під керівництвом майстра спорту з туризму, доцента О.В.Колотухи здійснила водний похід найскладнішим в Україні маршрутом ІІІ категорії складності карпатськими річками Черемош і Прут і виборола перше місце в Україні!

Однак і в сезоні 2015 року наші туристи-спортсмени не спочивали на лаврах, тож учасники вечора побачили звіти-презентації про звершені походи. Це пішохідний похід, здійснений туристами нашого університету під керівництвом випускника природничо-географічного факультету Анатолія Кумпана по Карпатах. Це – водний похід-експедиція по річці Південний Буг під керівництвом доцента ПГФ А. О. Домаранського. Кіровоградські скелелази представили фільм про міжнародні змагання в Альпах. Директор обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, випускник ПГФ Андрій Лісота, презентував сходження на найвищу вершину австрійських Альп.

Були представлені звіти-презентації про участь спортивних команд КДПУ в Чемпіонаті та Кубку України з велотуризму (студент ФФВ Дмитро Заєць посів перше місце в особистому заліку), у змаганнях з гірського туризму, де команда університету посіла ІІ місце (випускник ФФВ Іван Коток).

Цікавою була розповідь-презентація про подорож до Канади випускника ПГФ Олександра Александрова.

Гість із туристичного клубу Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Ігор Колотуха представив звіти про походи наших друзів-туристів з Києва: піший похід по Ісландії, велосипедний похід по Чехії і Словаччині та лижний похід по Карпатах.

Медіа-кемпи, що їх проводять колеги-туристи з філологічного факультету, презентував викладач факультету філології та журналістики Сергій Ткаченко.

А пісні під гітару, що лунали між презентаціями, передавали атмосферу туристичних походів.

Новообраний голова туристичного клубу Олександр Колотуха  розповів: «До нашого клубу входять як студенти природничо-географічного  факультету КДПУ, так і студенти інших факультетів, а також випускники нашого вузу та всі, кому не байдужий туризм. До речі, минулого року ми виграли Чемпіонат України зі спортивного туризму». Також досвідчений турист зазначив, що за два роки існування клубу через проблеми з туристичним спорядженням учасники займаються на власному ентузіазмі.

Інформацію надано природничо-географічним факульетом

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись