• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Архів новин природничо-географічного факультету

Екскурсія на швейну фабрику “Зорянка”

В рамках прохождения комплексної суспільно - географічної практики, 41 група відвідала ПАТ КШФ «Зорянка», яке на разі є одним із провідних підприємств з пошиву високоякісного одягу. Нам провели дуже цікаву та захоплюючу екскурсію, ми мали можливість побачити як же створюються елітні марки одягу, таких як «Прада», «Бетті Баклі», «Монтана» та багато інших. Але на жаль, моделей даного одягу, створених на нашій кіровоградській фабриці, на вітчизняному ринку ми побачити не зможемо.

Дуже цікаво було дізнатись про історію створення фабрики та взагалі про зародження швейної промисловості у нашому рідному місті. Базою для створення виробничої та господарської діяльності послужила майстерня по ремонту військового одягу, яка включала в себе лише 10 майстрів і 10 швейних машин. З цього моменту починається становлення швейної фабрики як підприємства, яке стане в майбутньому відомою далеко за межами України.

Ми мали змогу відвідати склад, де зберігаються тканини, розкрійний, швейний та експериментальний цехи підприємства, на власні очі побачити та поспостерігати цікавий процес підготовки та пошиття жіночого одягу. Учасники нашої групи зацікавлено розпитували гіда про все, що бачили, торкалися тканин та щойно пошитих виробів, ділилися між собою враженнями. На власні очі ми могли побачити спеціальну машину для розкроювання тканин, який дуже точно розмежовує тканини у величезних сувоях із мінімальною кількістю відходів.

Але, на жаль, справи на фабриці йдуть не так успішно як раніше. З кожним роком спостерігається негативна тенденція щодо зменшення кількості замовлень з-за кордону, на які повністю орієнтована фабрика. Тому будемо сподіватися, що ще багато студентів зможе відвідати «Зорянку» та впевняться, що вона дійсно заслуговує на те, щоб входити до п’ятірки найкращих фабрик України.

Олена Кісільова, 41 група

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись