• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Архів новин природничо-географічного факультету

Мандрівка до музею Великого Педагога

5 жовтня 2013 року відбувся виховний захід присвячений 95-річчю з дня народження великого педагога-інноватора, нашого земляка, Василя Олександровича Сухомлинського, у якому взяли участь 48 студентів 1, 3, 4, 5 курсів кафедр хімії та біології (відповідальні за організацію заходу від кафедри біології д.пед.н., Калініченко Н.А., к.б.н., Казначєєва М.С., від кафедри хімії – к.х.н., Бохан Ю.В., к.пед.н., Шишкіна О.О.).

У рамках заходу здійснено поїздку до педагогічно-меморіального музею В.Сухомлинського (смт Павлиш, Світловодського району), де нас ознайомили з умовами роботи і життям Василя Олександровича. У першій, педагогічній, частині музею нас зустріли біографічні світлини, особисті листи, нагороди, оригінали праць видатного педагога. Незабутніми стали кадри хронікально-документального фільму «Родина Сухомлинських», «Учитель», «Серце віддаю дітям», підготовленими для відвідувачів співробітниками музею, які особисто були знайомі з В.О.Сухомлинським. У другій, меморіальній, частині музею ми мали можливість відвідати службовий кабінет і квартиру сім’ї Сухомлинських. Студенти були вражені простотою обстановки та величезним різноманіттям книг особистої бібліотеки, яка нараховує декілька тисяч екземплярів. Із великим зацікавленням оглядали пришкільну садибу: приміщення навчального призначення, зелені класи, шкільний сад, що включає «Сад Матері», «Алею закоханих», теплиці, велику колекцію рослин, особисто привезених і висаджених В.О.Сухомлинським із різних куточків світу під час відряджень.Із захопленням студенти слухали про традиції школи, збережені й донині. Екскурсію проводили особисто директор педагогічно-меморіального музею Ткаченко Зоя Юзифівна та директор НВК імені В.О.Сухомлинського Деркач Валентина Федорівна, щирістю та ентузіазмом яких були вражені не лише студенти, а й викладачі ПГФ. Висловлюємо величезну подяку та низький уклін їм за збереження, примноження й поширення педагогічної спадщини великого педагога.

Дорогою до Павлиша ми мали можливість відвідати Онуфріївський дендрологічний парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення, де екскурсію нам провів  керівник гуртка "Спортивний туризм" Комсомольського центру дитячої та юнацької творчості Заріпов Дмитро (випускник ПГФ). Ми дізналися про історію заснування дендропарку, що пов’язана з родиною Толстих, милувалися краєвидами ставків із величезними водними дзеркалами, насипним островом посеред одного з них. Особливе враження справили штучно створені водоспади та багатовікові могутні дерева, висаджені вздовж паркового фасаду.

Повернулись до Кіровограду стомленими, але сповненими яскравих вражень за рідну Батьківщину, адже вона у нас одна – НАЙКРАЩА!

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись