• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Архів новин природничо-географічного факультету

Онлайн-лекція на тему: «Дидактичний дизайн сучасного уроку фізики»

29 квітня 2021 року, в межах співпраці та обміну досвідом кафедри природничих наук та методик їхнього навчання Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка та кафедри фізики і методики викладання фізико-технічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника студенти спеціальності 014 «Середня освіта (Природничі науки)» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти природничо-географічного факультету ЦДПУ прослухали відкриту онлайн-лекцію на тему: «Дидактичний дизайн сучасного уроку фізики»

 

Лектор: Г.В.Войтків – доцент кафедри фізики і методики викладання, кандидат педагогічних наук.

Форма зустрічі: дистанційний з використанням сервісу конференц зв’язку-meet.google.

На лекції були розглянуті такі питання:

  • Порівняння традиційного та інноваційного навчання
  • Що таке урок?
  • Вимоги до уроку
  • Ознаки сучасного уроку
  • Уважне слухання (методичний прийом «Читання в парах»)
  • Фізичний експеримент та проведення його в дистанційному режимі за допомогою певних додатків.

До прикладу Lab4Physics – це мобільний додаток, який використовує вбудовані мобільні датчики для поліпшення вивчення фізики через експерименти та використання акселерометра, камери, сонометра, та мікрофона для вимірювання та графічного аналізу зміни фізичних властивостей.

Під час лекції обговорювалась проблема домінування інноваційної моделі навчання над традиційною. Сутність уроку та вимоги до його проведення. Створення практичних занять в інтернет додатках та виконання їх учнями в дистанційному режимі. Інструменти формувального оцінювання учнів та заохочення їх до праці. Різні методи підходу до навчання більш творчих дітей, які хисту до точних наук не мають. Проведення групової діяльності до прикладу в практичних роботах, обмін досвідом між однокласниками. 

Інформацію підготували:

студентка групи ПН18Б Гудименко Вікторія

та куратор групи доц. О.М.Трифонова

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись