• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Архів новин природничо-географічного факультету

Виставка робіт «Жінка у червоному»

«Жінка у червоному» – саме цю тематичну виставку відвідали студенти групи ПН18Б спеціальності 014 Середня освіта «Природничі науки». Виставка була презентована на базі Кіровоградського обласного художнього музею. На думку знавців мистецтва, червоний є кольором, що символізує сміливість, виклик, красу, драйв.

 

Вцілому виставка охоплювало 30 полотен. До родзинок виставки можна віднести роботи як невідомих митців («Дівчина з собакою», ХІХ ст.; «Портрет графині А.П.Зубової», кінець ХІХ ст.; «Портрет жінки у рожевій сукні») та Броніслава Домашина «Портрет доньки» (1963), Аркадія Русіна «Портрет дівчини у червоному» (1969), «Словацька дівчина у червоному».

Полотна експозиції містять зображення дівчат і жінок з XIX – ХХ століть, а також жінок сучасності.

Найбільше студентів вразили праці присвячені жінці, що виконані місцевими художниками. Ці роботи не є складовою фондового зібрання музею, зокрема – «Гончар Ельза Баварія» (1998) Валерія Давидова та «Червоне на білому» (2014) голови Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України Андрія Хвороста. На цих полотнах вражають образи різних історичних епох, соціальних верств населення, характерів, настроїв, індивідуальний неповторний шарм кожної. З кожної картини так і дихає дивовижна загадковість, яка змушує не лише ними милуватися, а й замислитися над сенсом життя.

Інформацію підготували староста групи ПН18Б Худякова Вікторія та куратор групи доц. О.М.Трифонова

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись