• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Фінішувала комплексна біологічна практика третьокурсників

Фінішувала комплексна біологічна практика третьокурсників

В рамках літньої заліково-екзаменаційної сесії фінішувала комплексна біологічна практика для студентів ІІІ курсу спеціальності Середня освіта (Біологія та здоров’я людини).

Практика була неймовірно насиченою і включала в себе екскурсійну, лабораторну і польову частини.

Так, під час екскурсії студенти відвідали Кіровоградський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України, в спеціалізованих лабораторіях якого дізналися про особливості аналізу наркотичних речовин, алкогольних та паливно-мастильних матеріалів, особливості експертизи слідів біологічного походження і навіть наймодерновішої молекулярно-генетичної експертизи.

Разом зі спеціалістами ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» студенти-біологи удосконалювали навички аналізу якості води та повітря, дізналися про новітні методи оцінки стану навколишнього середовища, безпеки продуктів харчування, специфіку проведення бактеріологічного та вірусологічного контролю.

Екскурсія до ДУ «Кіровоградська обласна фітосанітарна лабораторія» була прем’єрою в історії біологічних практик, за результати якої підписаний договір про співпрацю з нашим університетом та окреслено багато цікавих науково-дослідницьких векторів роботи.

Під час проходження лабораторної частини практики студенти ознайомилися та сформували навички роботи з базовими та специфічними  біологічними лабораторними приладами, а також відпрацювали техніки виконання біологічних експериментальних методик фарбування та дослідження мікроорганізмів, підготували цікаві гістологічні фотоматеріали.

Новинкою цього сезону практик стало завдання зі створення штучного біогеоценозу. Студенти були ознайомлені з екологічною характеристикою компонентів штучного біогеоценозу, описом його складових видів, етапами створення штучного біогеоценозу та зразками готових штучних біогеоценозів. На основі отриманих знань студенти мали створити свій штучний біогеоценоз та сформувати правила догляду за ним. Результати перевершили очікування, адже фантазія та творчість студентів завжди безмежна та неймовірна! Таким чином 2 підгрупи студентів створили 2 чудових флораріуми: один – з рослинами ксерофітами, а інший – з гігрофітами. В останній день практики відбулася урочиста презентація флораріумів, які зараз зберігаються на кафедрі та поповнили її матеріальну базу.

Студенти висловили багато нових цікавих ідей щодо практичних завдань на майбутні практики, тож до зустрічі у новому сезоні!

Інформацію підготувала, керівник практики, доцент кафедри природничих наук і методик їхнього навчання Боброва М.С.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись