• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Дотримання принципів академічної доброчесності  – запорука якісного освітнього процесу на факультеті математики, природничих наук та технологій

Дотримання принципів академічної доброчесності – запорука якісного освітнього процесу на факультеті математики, природничих наук та технологій

Забезпечення академічної доброчесності є невід’ємною складовою внутрішньої системи забезпечення якості вищої освіти в ЦДУ імені Володимира Винниченка. Академічна доброчесність – це сукупність етичних принципів та визначених законом правил, якими мають керуватися учасники освітнього процесу під час навчання, викладання та впровадження наукової (творчої) діяльності з метою забезпечення довіри до результатів навчання та/або наукових (творчих) досягнень. Розгляд основних засад академічної доброчесності стало важливим завданням навчально-освітнього процесу. На здобувачів вищої освіти держава покладає великі надії щодо поширення етичних і моральних ідеалів та належних стандартів доброчесності у процесі освіти та наукової діяльності.

Саме тому, 27 лютого 2024 року кафедрою інформатики та інформаційних технологій для викладачів та студентів спеціальностей 014 Середня освіта (Інформатика), 122 Комп’ютерні науки, 126 Інформаційні системи та технології організовано круглий стіл «Академічна доброчесність: проблеми реалізації та відповідальність». Спікером заходу виступила координаторка напряму моніторингових досліджень Людмила Іванівна Яременко, канд. пед. наук, доцент, яка ознайомила студентів і викладачів з основними поняттями та нормативними документами ЦДУ імені Володимира Винниченка, які розглядають питання академічної доброчесності.

Спілкування відбулося в доброзичливій атмосфері, обговорювалися приклади з життя, всі охочі мали можливість поставити запитання. Також під час зустрічі розглянуто і проаналізовано результати опитування всіх студентів університету щодо отримання академічної доброчесності. Такі опитування проводяться регулярно на засадах добровільності та збереження анонімності респондентів за допомогою системи онлайн-опитувань LimeSurvey. Репрезентативний відсоток вираховується базуючись на кількості респондентів опитування.

Учасники круглого столу подякували за змістовний захід і запевнили у використанні отриманих знань в освітній і професійній  діяльності.

Олена Присяжнюк, канд. техн. наук, доцент

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись