• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Обговорення освітньої програми Інформатика та робототехніка для бакалаврів спеціальності 014 Середня освіта (Інформатика)

Обговорення освітньої програми Інформатика та робототехніка для бакалаврів спеціальності 014 Середня освіта (Інформатика)

У понеділок 18 грудня відбувся круглий стіл – обговорення освітньої програми «Інформатика та робототехніка» для бакалаврів спеціальності «014 Середня освіта. Інформатика». З проєктом програми можна ознайомитися на сайті університету.

В обговоренні, яке відбулося у дистанційному форматі, взяли участь декан факультету математики, природничих наук та технологій, доцент Тетяна Фурсикова, завідувач кафедри інформатики та інформаційних технологій, доцент Світлана Шлянчак, гарант освітньої програми, доцент кафедри інформатики та інформаційних технологій, доцент Ольга Рєзіна, викладачі кафедри інформатики та інформаційних технологій доцент Ірина Лупан і старший викладач Людмила Ганенко, вчителі інформатики: Віктор Мироненко (КЗ «Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат Кіровоградської обласної ради»), Сніжана Гонтова (КЗ «Ліцей «Науковий» Кропивницької Міської ради»), Софія Настусенко (КЗ «Ліцей «Центральний» Кропивницької міської ради»), Ольга Фатич (КЗ «Михайлівський ліцей», с.Михайлівка Кропивницького району Кіровоградської області), Ірина Леськів (КЗ «Навчально-виховне обʼєднання N°32 «Спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, позашкільний центр «Школа мистецтв» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області»), Єлизавета Захватихата (Соколівський ліцей Соколівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області), магістрантка другого року навчання освітньої програми Середня освіта (Математика, Інформатика та Економіка) Тетяна Попруга.

Гарант програми О.В.Рєзіна ознайомила присутніх з основними удосконаленнями програми: кафедра вже має випускників освітньої програми «Інформатика та Математика», однак виникла потреба врахувати вимоги сучасного моменту і розробити освітню програму «Інформатика та Робототехніка». Крім того, що до програми підготовки майбутніх учителів інформатики будуть введені дисципліни, які дозволять опанувати робототехніку, деякі базові дисципліни також отримають нові акценти: так у навчальному плані з’являться дисципліни «Педагогіка та інклюзивна освіта», «Вікова фізіологія та здоров’я дітей і підлітків», «Прикладна інформатика» та інші. Деякі дисципліни нового навчального плану викладатимуться англійською мовою. Також у новій програмі збільшиться питома вага практичної підготовки.

Обговорювана програма отримала позитивні відгуки від присутніх. Так, Віктор Мироненко поділився своїм досвідом викладання робототехніки. На його думку такий курс є актуальним та цікавим для учнів різних вікових груп, однак єдиної програми викладання поки немає, виникають також проблеми з матеріальним забезпеченням курсу. Софія Настусенко, випускниця освітньої програми «Середня освіта (Інформатика та Математика)» сказала, що із задоволенням би знову повчилася, адже у часи її навчання не було таких цікавих курсів, як у новій редакції програми.

У цілому говорили про актуальність запровадження освітньої програми «Інформатика та Робототехніка», інтерес до робототехніки у школярів та адміністрацій, необхідність збільшувати питому вагу робототехніки у шкільному курсі інформатики, необхідність розробки програм шкільного курсу робототехніки тощо. Стосовно обговорюваної програми, крім названого вище, також висловлювали побажання приділити більше уваги питанням штучного інтелекту у підготовці майбутніх вчителів, адже це також надзвичайно актуальний напрям інформатики.

Інформацію надано кафедрою інформатики та інформаційних технологій

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись