• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Лабораторії природничих наук

Кабінет лекційного демонстрування (504а ауд.)

Кабінет лекційного демонстрування (504а ауд.)

У кабінеті лекційного демонстрування готуються усі демонстраційні досліди з курсу загальної фізики, астрономії, методики навчання фізики та астрономії. У лекційних аудиторіях, що обслуговуються даним кабінетом встановлено сучасне стаціонарне мультимедійне обладнання, що дозволяє супроводжувати лекції демонстраціями презентацій, віртуальних дослідів, відеофрагментів.

Складовою частиною кабінету лекційного демонстрування є кабінет астрономії, який працює з моменту створення кафедри. За весь період існування він зазнав різних рівнів реорганізацій, бо розміщувався у приміщеннях, які й за площею, й за призначенням не завжди відповідали вимогам. 

На сьогодні кабінет астрономії достатньо оснащений навчально-методичною літературою, має телескопи різних систем, армілярні сфери, рухомі карти зоряного неба, та інше обладнання для забезпечення лабораторно-практичних занять з курсу астрономії та методики викладання астрономії. 

Перспективний напрямок подальшого розвитку кабінету астрономії пов'язаний з відродженням роботи планетарію та обсерваторії, оснащенням її сучасним обладнанням, та відновленням нічних спостережень зоряного неба.

1a

Студенти після занять з астрономії

2a

Спостереження сонячного затемнення студентами та працівниками університету

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись