• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Лабораторії природничих наук

Лабораторія ботаніки, зоології та фізіології рослин (ауд. 410)

Лабораторія ботаніки, зоології та фізіології рослин (ауд. 410)

Лабораторія забезпечує практичну підготовку майбутніх учителів біології з таких дисциплін як ботаніка, зоологія, фізіологія рослин.

Базою для наукових досліджень є унікальні колекції вищих рослин, систематичний навчальний гербарій та науковий гербарій(KPU).

Лабораторія оснащена спеціальними лабораторними столами та шафами, має багато спеціального обладнання для проведення експериментальних досліджень: холодильна шафа, дистилятор, ФЕК, , фотокамери, бюретки, фізіологічні прилади, нітрат-тестери, рН-метр, сушильна шафа, термостат, водяна баня лабораторна, центрифуга лабораторна, мікроскоп XS-5520 LED MICROmed бінокулярний, Мікроскоп МБС-1, телевізор ROMSAT, лабораторний хімічний посуд. 

У лабораторії розміщені навчально-методичні матеріали: гербарій, колекції, мікропрепарати тимчасові та постійні, живі культури, посібники, ботанічні атласи та визначники вищих рослин України, роздатковий методичний матеріал. 

Предметне унаочнення здійснюється на заняттях, як під час викладу навчального матеріалу методом розповіді або бесіди з демонструванням природних об’єктів і дослідів, так і в самостійній експериментаторській роботі студентів – з роздатковим матеріалом, з мікроскопом, спостереження за життям рослин у навчальному кабінеті. 

Оснащення лабораторії дозволяє проводити значну кількість лабораторних досліджень та формувати у майбутніх учителів біології необхідні для їхньої професійної діяльності компетентності.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись