• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Архів новин природничо-географічного факультету

В ЦДПУ ім. В. Винниченка відбулася ІІІ Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Стратегії інноваційного розвитку природничих дисциплін: досвід, проблеми та перспективи»

25-26 березня 2021 року у Центральноукраїнському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка відбувалася ІІІ Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Стратегії інноваційного розвитку природничих дисциплін: досвід, проблеми та перспективи».

 

З вітальним словом до учасників  конференції звернувся проректор з наукової роботи, доктор філологічних наук, професор Сергій Павлович Михида, який  наголосив  на важливості широкого публічного обговорення,  співставлення думок,  напрацювання пропозицій та рекомендацій щодо  питання   формування  освітнього простору як педагогічного феномену.
До вітання приєднався проректор з науково-педагогічної роботи,  кандидат хімічних наук, доцент Клоц Євген Олександрович. Він підкреслив, що «сьогоднішня зустріч науковців  є відповіддю на фундаментальні запити суспільства та розуміння місця педагога в ньому,  на виклики, які стоять перед університетом як  освітньою та науковою   установою».

Науковий захід відкрили в.о. декана природничо-географічного факультету Плющ Валентина Миколаївна та відповідальний секретар організаційного комітету, кандидат геолого-мінералогічних наук, доцент кафедри географії та геоекології Вовк Валентин Михайлович.

Конференція проводилася у дистанційному форматі засобами ZOOM на базі природничо-географічного факультету два дні. Під час пленарного засідання, яке відбулося 25 березня з доповідями виступали – Калініченко Н.А., Сальник І.В., Сірик Е.П., Плющ В.М., Подопригора Н.В., Кравцова Т.О., Шишова І.О., Маслова Н.М., Дефорж  Г.В.

У пятницю 26 березня 2021 року конференція продовжила роботу у пяти  секціях, а саме:

Секція 1.Підготовка вчителів природничих дисциплін: Європейський та вітчизняний досвід.

Керівник секції: Подопригора Н.В.- доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри природничих наук та методик їхнього навчання . Секретар: Ляшок К.А..

Секція 2. Біологія і екологія

Керівник секції: Гулай О.В. – доктор біологічних наук, професор, завідувач кафедри біології та методик її викладання. Секретар: Пінчук М.О..

Секція 3. Географія та природокористування

Керівник секції: Вовк В.М.- кандидат геолого-мінералогічних наук, доцент кафедри географії та геоекології. Секретар: Мовчан С.В..

Секція 4. Хімія

Керівник секції: Форостовська Т.О.- кандидат педагогічних наук, викладач кафедри природничих наук та методик їхнього навчання. Секретар: Худякова В.С..

Секція 5. Соціальна медицина, громадське здоров`я та гігієна

Керівник секції: Бондар Ю.А.- кандидат економічних наук, доцент кафедри соціальної медицини та організації охорони здоров`я Донецького національного медичного університету.

Секретар: Громова Т.В.

На підсумок конференції в.о. декана природничо-георафічного факультету Плющ В.М. зазначила, що подані результати власних досліджень, їх обговорення, дискусія між провідними фаховими науковцями сприяли отриманню консенсусу з ключових спірних питань, збагаченню новими ідеями і отриманню стимулу до подальшої наукової праці.

Організатори висловили сподівання, що даний захід буде відбуватись щороку та стане доброю традицією у вітчизняному науковому житті.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись