Інструменти доступності

  • вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Царенко Ірина Леонтіївна

TsarenkoIкандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри 

Освіта:  Кіровоградський державний педагогічний університет ім. В. Винниченка, 2001р., (КС № 16115349 від 23.06.2001р.). Спеціальність: 7.010103. Педагогіка і методика середньої освіти. Історія та народознавство. Кваліфікація: вчитель історії та народознавства.

Кіровоградський державний педагогічний університет ім. В. Винниченка, 2006р., (КС №28853624 від 20.06.2006р.). Спеціальність: 7.010103. Педагогіка і методика середньої освіти. Трудове навчання. Кваліфікація: вчитель трудового навчання (обслуговуючої праці), креслення та безпеки життєдіяльності основної і старшої школи.

Напрями наукової та професійної діяльності: дидактика технологічної освітньої галузі

Тема кандидатської дисертації: «Інноваційно-педагогічні технології у системі підготовки майбутніх учителів з безпеки життєдіяльності», (2010 рік)

Транслітерація імені: Irina Tsarenko

ORCID iD: 0000-0002-0720-4650  

Профілі: Google Scholar

Відзнаки:

  • Подяка КДПУ ім. В. Винниченка (2005 р.),
  • Грошова премія (2009 р.), Подяка (2010р.),
  • Диплом деканату фізико-математичного факультету (2018 р.),
  • Подяка волонтеру (2018 р.),
  • Подяка (2021р.),
  • Почесна грамота університету (2020),
  • Грамота університету (2021)

Дисципліни, які викладає: Безпека життєдіяльності та охорона праці в галузі. Технологія приготування страв. Основи фізіології та гігієни харчування. Харчові технології. Культура гостинності. Культура харчування. Методика навчання кулінарної справі. ВтОКМ: Основні процеси обробки матеріалів (харчових продуктів). Технологічний практикум з основних технологій (харчових продуктів).

Основні публікації

Посібники:

  1. Царенко І.Л. Навч. посібник для студ. пед. закл. вищ. освіти. Технологія приготування страв.  Кропивницький: ФО-П Александрова М. В., 2018. (ISBN 978-966-2466-60-7). Рек. метод. радою ЦДПУ.
  2. Царенко І.Л. Навч.-метод. посібн. для студ. пед. закл. вищ. освіти спец. 6.010103 Технологічна освіта. Кропивницький: ФО-П Александрова М. В., 2018. (ISBN 978-966-2466-60-7). Рек. метод. радою ЦДПУ.
  3. Величко С.П., Царенко О.М., Царенко І.Л. Безпека життєдіяльності: Практикум з безпеки життєдіяльності та основ охорони праці: навч. посібник. Кропивницький: ФО-П Александрова М. В., 2018. ISBN 978-966-2466-64-5, 164  55 с., Реком. вчен. радою унів., прот.№13 від 25.06.2018. Сертифікат Всеукраїнського (національного) конкурсу наукових та навчальних видань (2021 р.).

Статті у наукових фахових виданнях України:

  1. Царенко І.Л.,  Царенко О.М., Величко С. П. Інноваційні технології у вивченні курсу «Безпека життєдіяльності та основи охорони праці» Наукові записки / Ред. кол. : В.Ф. Черкасов, В.В. Радул, Н.С. Савченко та ін. Випуск 169. Серія : Педагогічні науки. Кропивницький : РВВ ЦДПУ ім. В. Винниченка, 2018. С. 158–163. (Copernicus і Google Scholar).
  2. Царенко І.Л., Богомаз-Назарова С.М. Інноватика у харчових технологіях Наукові записки. Серія: Педагогічні науки (ЦДПУ ім. В. Винниченка). [редкол.: В.Ф. Черкасов, В.В. Радул, Н.С. Савченко та ін.]. (ЦДПУ ім. В. Винниченка). 2019. Вип. 177. С. 54–57.  (Index Copernicus і Google Scholar).
  3. Царенко І.Л., Царенко О.М. Методичні особливості навчання студентів професійно орієнтованим дисциплінам Наукові записки. Серія: Педагогічні науки. (ЦДПУ ім. В. Винниченка). Кропивницький, 2020. Вип. 191. С. 175–178. (Index Copernicus і Google Scholar).
  4. Царенко І.Л., Богомаз-Назарова С.М. Особливості формування професійних компетентностей студентів при вивченні курсу «Основи фізіології та гігієни харчування» Наукові записки. Серія: Педагогічні науки (ЦДПУ ім. В. Винниченка). [редкол.: В.Ф. Черкасов, В.В. Радул, Н.С. Савченко та ін.]. (ЦДПУ ім. В. Винниченка). 2019. С. 162-165. (Index Copernicus і Google Scholar).
  5. Царенко І.Л. Інноваційні підходи у підготовці майбутніх вчителів технологій з дисципліни «Харчові технології» Наукові записки. Серія: Педагогічні науки. (ЦДПУ ім. В. Винниченка). Кропивницький, 2021. Вип. 198. С. 254–257. (Index Copernicus і Google Scholar).
  6. Царенко І.Л., Богомаз-Назарова С.М. Формування екологічної культури студентів при вивченні профільних дисциплін Наукові записки. Серія: Педагогічні науки (ЦДПУ ім. В. Винниченка). [редкол.: В.Ф. Черкасов, В.В. Радул, Н.С. Савченко та ін.]. (ЦДПУ ім. В. Винниченка). Вип. 173. Кропивницький: РВВ КДПУ ім. В. Винниченка, 2018. С. 223-228.(Index Copernicus і Google Scholar).
  7. Царенко І.Л. Особливості підготовки майбутніх вчителів з курсу "Безпека життєдіяльності та охорона праці в галузі" Наукові записки. Серія: Педагогічні науки (ЦДПУ ім. В. Винниченка). [редкол.: В.Ф. Черкасов, В.В. Радул, Н.С. Савченко та ін.]. (ЦДПУ ім. В. Винниченка). Вип. 201. Кропивницький: РВВ КДПУ ім. В. Винниченка, 2021. С. 139-142 (Index Copernicus і Google Scholar).
  8. Царенко І.Л. Використання інтерактивних технологій при викладанні курсу «Методика навчання дисциплін фахової підготовки» Наукові записки. Серія : Педагогічні науки. Кропивницький : ЦДПУ ім. В. Винниченка. Вип. 208. 2023. С. 251-255. (Index Copernicus і Google Scholar)
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись