• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Іноземні гості в КДПУ

25 листопада 2016 року 1а-М та 2a-М групи студентів Міжнародного факультету Донецького національного медичного університету імені М. Горького відвідала з екскурсією Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка.

Дорогу до університету ми обрали через стадіон «Зірка» та завод «Ельворті» спеціально, аби ознайомити екскурсантів з особливостями розвитку господарства та спорту в нашому регіоні. Студенти натомість розповіли, що господарства їх країн спеціалізуються на вирощуванні манго та цитрусів, а також – про улюблені види спорту та про захоплення футболом.

Приємно було чути, що, незважаючи на незвичні для мешканців теплих країн погодні умови (батьківщиною більшості студентів є Індія, Африка, Пакистан та Єгипет) – їм дуже подобається Україна, тому що тут добрі люди. Вразило також те, що більшість студентів, порівнюючи Кропивницький та Харків (місто, в яке вони першочергово потрапляють, прилітаючи в Україну) надають перевагу саме нашому місту, мотивуючи це тим, що воно маленьке і затишне.

Проходячи екскурсією по університету, ми завітали до студентської їдальні. На запитання щодо традиційної української страви всі одразу відповіли, що знають – це борщ. Однак, нажаль, не скуштували – адже мусульманам не можна вживати свинину (напевне вперше факт наявності м'яса заважає скуштувати страву).

Далі до археологічного музею ми пішли через фізико-математичний факультет та стіни старого корпусу: заглянули до актової зали, звернули увагу на наявність власного театру, на красу архітектури і обов'язково сфотографувались на площі біля пам'ятника Володимира Винниченка. Враження після відвідування лише двох корпусів університету були бурхливі: надзвичайно великий і гарний університет, до того ж хлопці зізнались, що в Україні дійсно найгарніші дівчата в світі!

В археологічному музеї нас гостинно зустрів викладач кафедри історії України К. Панченко. Під час екскурсії студенти коротко ознайомилися з експозицією музею та історією нашого регіону. По завершенню розповіді студенти змогли отримати відповіді на свої питання. Спеціально для майбутніх медиків К. Панченко дозволив оглянути і сфотографувати знайдений на розкопках людський череп зі слідами трепанації. Наздвичайно приємно було бачити як студенти наввипередки поспішали записати свої враження до книги відгуків (арабською та англійською мовами). Було неочікувано та приємно почути від студента з Єгипту, що коли він вивчить українську мову – то буде розмовляти лише українською.

Екскурсію природничим музеєм провели разом з деканом природничо-географічного факультету – Є.О. Клоцом. Тут студентам було також досить цікаво. Виявилось, що деяких тварин вони бачать вперше. Разом з деканом ми пішли до природничо-географічного факультету. В біологічному корпусі оглянули лабораторії, обладнання, колекції водоростей, штами мікроорганізмів, культивовані на поживних середовищах, частину музейних експонатів, колекції комах. Завітали і до живого куточка, де знову побачили екзотичні для іноземців, однак звичні для нас тварини. Нажаль, час відведений для екскурсії був обмежений і на нас вже чекали в медичному університеті. Однак, дорогою назад все ж встигли пройти центром міста та зупинитися біля потртерів воїнів-патріотів, які загинули за мирне небо над нашою Найкращою Україною!

Щодо власних вражень, можу додати що, незважаючи на різницю в традиціях та мові, щире захоплення студентів-іноземців невеличкою частинкою інформації про наш університет, наші традиції, нашу країну з гордістю нагадують про те, що вона не звична, а Надзвичайна!

Висловлюю вдячність Клоцу Є.О. за допомогу, Панченку К. за екскурсію та керівництву Міжнародного факультету ДНМУ ім. М. Горького за підтримку.

З повагою, Казначєєва М.С.

Інформацію надано природничо-географічним факультетом

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись