filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Оголошено конкурс з ораторського мистецтва! ESU National Public Speaking Competition 2009-2010

ESU National Public Speaking Competition є традиційним щорічним конкурсом під егідою EnglishSpeaking Union, мета якого - надати можливість обдарованій українській молоді стати активними учасниками міжнародної кооперації, шляхом обміну думками та досвідом з людьми, які спілкуються однією мовою - англійською.

Запрошуються до участі старшокласники та студенти денної форми навчання ВНЗ України вікомвід 16 до 20 років (на травень 2010 р.).

Конкурс складається з трьох  турів і проводиться з 6 листопада 2009 р. по 25 грудня 2009 р. за адресою: м. Кіровоград, вул. Шевченка, 1, Кіровоградський державний педагогічний університет імені В. Винниченка, Факультет іноземних мов (7-ми поверховий корпус), ауд. 602.

Переможці ( I та II місця) національного конкурсу 2009-2010 року візьмуть участь у міжнародному конкурсі International Public Speaking Competition у Лондоні у травні 2010 року.

Протягом дев’яносторічної історії English Speaking Union відіграє провідну роль у налагодженні культурних зв’язків між різними націями світу. English Speaking Union створює умови міжнародного порозуміння і розкриває потенційні лідерські якості молоді всього світу.
 
Головними напрямками діяльності English Speaking Union є міжнародні дебати, диспути та конкурси з ораторського мистецтва. У травні кожного року у Великій Британії проходить Міжнародний конкурс молодих лідерів (16-20 років), які відстоюють власні позиції англійською мовою та виборюють перемогу в демократичних дебатах на міжнародному рівні.

В Україні реалізація проекту почалася у вересні 2008 року з проведення перших національних дебатів та змагань з ораторського мистецтва серед студентів ВНЗ Кіровоградської області. Переможці національного конкурсу - студенти КДПУ Олександра Головченко та Ігор Омельянчук - брали участь у міжнародному конкурсі в Лондоні у травні 2009 року.

Конкурс з ораторського мистецтва 2009-2010
ESU National Public Speaking Competition 2009-2010

Запрошуються до участі старшокласники та студенти стаціонарної форми навчання ВНЗ України.

Вимоги до учасників:

  • гарні здібності та вміння з ораторського мистецтва
  • вміння відстоювати власну позицію
  • відмінне володіння англійською мовою
  • лідерські якості
  • широке коло інтересів
  • вік від 16 до 20 років (на травень 2010р.)
  • закордонний паспорт (на травень 2010р.)

Умови проведення

Конкурс складається з трьох  турів (Round I – on-line, Rounds II, III– у місті Кіровограді) і проводиться з 6 листопада 2009 р. по 25 грудня 2009 р. за адресою: м. Кіровоград,
вул. Шевченка, 1, Кіровоградський державний педагогічний університет імені В.Винниченка, Факультет іноземних мов (7-ми поверховий корпус), ауд. 602

Round 1

Усі бажаючі взяти участь у конкурсі, які відповідають вимогам, надсилають заявку українською мовою на електронну адресу організаторів конкурсу: [email protected] з інформацією про себе:
  • Ім’я, по-батькові, прізвище
  • Дата народження(число, місяць, рік)
  • Місце проживання(місто, село, район, область)
  • Навчальний заклад
  • Номер мобільного телефону
  • E-mail

Учасникам І туру пропонується написання письмової роботи англійською мовою (у формі есе). Тема есе на конкурс ESU National Public Speaking Competition 2009-2010
«Regeneration and Renewal».

Важливо!

Учасники можуть вільно інтерпретувати тему, але не використовувати назву RegenerationandRenewal як заголовок власного есе.

 

Вимоги до есе:
  1. шрифт 14 кегель Times New Roman
  2. обсяг 250 слів
  3. полуторний інтервал
  4. структура есе за стандартом personalopinionessay

Робота надсилається в електронному вигляді на адресу: [email protected]
Останній термін подання роботи: 16 листопада 2009 року
Результати І туру будуть оголошені на web-сайті факультету іноземних мов 26 листопада 2009 р.

Учасникам буде надіслане підтвердження участі у другому турі із повідомленням уточнених дат, місця та часу проведення конкурсу у місті Кіровограді.

Round ІІ

Round ІІ відбудеться 4 грудня у м. Кіровограді КДПУ ауд. 602 о 14.20 (час та аудиторія проведення туру можуть бути змінені)
Учасники ІІ туру мають підготувати усну промову англійською мовою за темою есе, що подавалося на розгляд журі. Учасники мають бути готові відповідати на запитання аудиторії та журі за  темою своєї доповіді.

Вимоги до промови:

  • Тривалість промови 5 хвилин (якщо учасник не вкладається у відведений час журі перериває виступ)
  • Оригінальність думок
  • Вміння аргументовано захищати власну  позицію
  • Гарне володіння англійською мовою-вимова, інтонація, лексика, граматика
  • Презентація промови без використання нотаток, наочності, аудіо-відео матеріалів
  • Вміння утримувати увагу аудиторії

Результати ІІ туру оголошуються у день проведення конкурсу.

Round III

Переможці ІІ туру запрошуються до участі в ІІІ турі, який складається з двох етапів і  відбудеться 18 грудня 2009 року у КДПУ ім. В.В. Винниченка (Актова Зала 2-ий корпус).

 

1 етап: Публічні дебати на запропоновані теми. Теми для дебатів будуть оголошені на Web-сайті факультету іноземних мов 3 грудня 2009 року.

2 етап: Публічний виступ із підготовленою промовою. Тема промови ІІІ туру буде оголошена на Web-сайті факультету іноземних мов 3 грудня 2009 року.

Оголошення результатів конкурсу – 25 грудня 2009 року.

Переможці ( I та II місця) національного конкурсу 2009-2010 року візьмуть участь у міжнародному конкурсі International Public Speaking Competition у Лондоні у травні 2010 року

 

National Public Speaking Competition

The English-Speaking Union in Ukraine
1 Shevchenko Street
Kirovograd
25006
[email protected]

Координатори конкурсу:
Данилко Маргарита Іванівна
Ляшук Анна Миколаївна
Ярова Лариса Олегівна
Іваненко Надія Вікторівна