filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

ІІІ Міжнародна науково-практична конференція „Мови і світ: дослідження та викладання”

19-20 березня 2009 року до Кіровоградського державного педагогічного університету завітали понад 150 провідних науковців України і гостей з ближнього і дальнього зарубіжжя. До нашого міста вкотре приїхали відомі лінгвісти та перекладознавці з Німеччини та Оксфордського університету. Приводом для візиту стала участь у вже традиційній для нашого вищого навчального закладу науковій конференції, організованій факультетом іноземних мов. Цього року для публікації близько 400 наукових статей учасників конференції було видано чотири томи „Наукових записок КДПУ ім. В.Винниченка”.

У перший день відбулося відкриття конференції. На пленарному засіданні із зверненням до науковців виступили ректор університету проф. Клочек Г.Д. та декан факультету іноземних мов доц. Білоус О.М. Були заслухані доповіді провідних науковців України: проф. Кияка Т.Р. (Київський національний університет ім. Т.Г.Шевченка), проф. Черноватого Л.М. (Харківський національний університет ім. В.Н.Каразіна), проф. Науменка А.М. (Миколаївський державний гуманітарний університет ім. Петра Могили); а також гостей з Німеччини та Великобританії: доктора З. Клее (керівник інформаційного центру німецьких академічних обмінів в Україні), проф. Р. Бруннера (Університет м.Ульм, Німеччина), проф. К. Брока (Оксфордський університет, Великобританія).

По закінченні пленарного засідання учасники конференції отримали нагоду обмінятися передовими науковими знаннями та досвідом під час секційних засідань.

Окрім власне філології, обговорювалося питання реформування системи викладання іноземних мов у вищих навчальних закладах. Науковці одностайно погодилися з озвученими проблемами підготовки викладачів, лінгвістів і перекладачів та виробили спільну позицію щодо напрямків її реорганізації.

20 березня відбулося заключне пленарне засідання, на якому було підбито підсумки конференції. Після його завершення учасники отримали можливість поїхати з екскурсійною поїздкою до Державного музею-заповідника „Хутір Надія”, садиби драматурга та актора І.Карпенка-Карого(Тобілевича) та колиски професійного театрального руху на Кіровоградщині.