filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Представники факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій завітали до шкіл Новоукраїнки

Представники факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій завітали до шкіл Новоукраїнки

15 листопада 2023 року відбулися зустрічі з учнями старших класів наших добрих друзів – Новоукраїнської ОМТГ. Декан факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій Олена Габелко, завідувач кафедри перекладу, прикладної та загальної лінгвістики Лариса Ярова та заступник декана з виховної та профорієнтаційної роботи Юлія Верещак відвідали навчальні заклади міста Новоукраїнка: Новоукраїнські ліцеї №4, №8 та №6 Новоукраїнської міської ради, а також Новоукраїнський ліцей «Лідер». Приємно зустрічатися з молоддю, що вже визначилася з подальшим навчанням або обирає майбутній шлях. Спілкуючись зі старшокласниками можна відчути настрої та прагнення покоління, яке будуватиме нашу європейську державу, зберігаючи найцінніше нашої культури та історії. Представники факультету розповіли учням про організацію навчання в університеті, факультети закладу та особливості вступу. Доцент Олена Габелко розповіла про кафедри факультету та спеціальності, якими пишається наш факультет. Особливо цікавими для старшокласників були перспективи професійної самореалізації після закінчення навчання в університеті.

У наш переломний час мова та майстерність володіння нею є ключовими в усіх сферах. Доцент Лариса Ярова також розповіла про перспективи перекладацької професії та розвінчала міфи про заміну перекладача штучним інтелектом, адже ЄС потребує кваліфікованих перекладачів-синхроністів, яких успішно готує наш факультет, на сьогодні вже в новій лабораторії усного перекладу, за підтримки керівництва університету та участі викладачів кафедри перекладу в міжнародному проєкті від ЄС.

Юлія Верещак розповіла майбутнім першокурсникам про життя студентства, яке в жодному разі не обмежується навчанням. Адже університетське життя – це становлення особистості, саморозвиток, студентські вечірки, перші почуття, вірні друзі та досвідчені викладачі-наставники.

Також гості з ЦДУ ім. В.Винниченка розповіли про підготовку до складання НМТ на базі відділу Довузівської підготовки та в Мовному Центрі, а також домовилися про співпрацю. Дуже приємно бачити плідну роботу педагогів у відвіданих навчальних закладів, бажання рухатися вперед, розвиватися й реалізувати задумане, з розумінням ставитися до психологічного стану дітей та їхньої готовності до співпраці.

До нових зустрічей!