filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Цікава зустріч: студенти факультету спілкувалися з Наталією Ткаченко

IMG 4229Сьогодні, 19 квітня, 2017 нам випала нагода познайомитись з Наталею Ткаченко, випускницею факультету іноземних мов КДПУ імені Володимира Винниченка, яка працює інструктором та методистом в Міжнародному молодіжному центрі в м.Освенцим, Польща. Ще школяркою Наталія захоплювалася вивченням різних мов, саме тому й вступила на факультет іноземних мов.

Під час навчання на факультеті вона навіть не мріяла про роботу за кордоном, та після закінчення магістратури вирішила стати волонтером, відправила заявки в різні місця та отримала пропозицію попрацювати рік в Міжнародному молодіжному центрі в місті Освенцим, у 1940–1945 роках тут існував один із найбільших нацистських концтаборів Аушвіц. Під час роботи волонтером вона багато спілкувалася з людьми різних національностей, відвідувала семінари та тренінги, брала участь у різноманітних проектах, організовувала супровід груп, вивчала історію та вдосконалювала польську та німецьку мови.

Волонтерський досвід надихнув дівчину продовжити діяльність в Міжнародному молодіжному центрі вже в якості інструктора. Зараз Наталія сама проводить семінари, розробляє та організовує міжнародні молодіжні проекти, які присвячені актуальним проблемам сьогодення та їх дослідженню в історичній та сучасній перспективах. Наталія наполегливо та натхненно працює, багато подорожує та опановує нові іноземні мови. Зараз вона вивчає іврит, поштовхом стало відвідування Яд Вашем на горі Пам'яті в Єрусалимі. Це ― Меморіальний комплекс катастрофи та героїзму єврейського народу. Яд Вашем дбайливо зберігає пам'ять про жертв Голокосту і є всесвітньо відомим центром увічнення та вивчення трагедії. Понад п'ятдесят років Яд Вашем збирає імена жертв, документи і свідоцтва, проводить наукові дослідження, займається навчально-виховною роботою.

Наша зустріч з Наталією Ткаченко відбулася в неофіційній формі та виявилася дуже цікавою. Наталя дала студентам декілька порад щодо оволодіння мовами, найголовніша з них ― не боятись робити помилки, адже всі ми люди, і навіть носії мов часто припускаються помилок. Подібні зустрічі з професійно успішними людьми мотивують студентів до вивчення іноземних мов, спонукають до дій та надихають на звершення.

Ірина Калюжна,
студентка 102 групи факультету іноземних мов, КДПУ