filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Всеукраїнський форум студентського самоврядування

А зараз трішечки про мою триденну поїздку до Сум.
26 квітня в Сумах завершився «Всеукраїнський форум студентського самоврядування», в якому взяли участь більше 80 студентів, представників органів студентського самоврядування та просто активних студентів.


Спочатку про місто. Чесно, не очікувала! Думала, що місто, як місто. Але ні. Суми переповнені якоюсь особливою атмосферою, а ввечері так взагалі. Я навіть очікувала побачити депресивне промислове місто, а побачила справжню столицю Слобожанщини.


Ну, а тепер про головне – Всеукраїнський форум студентського самоврядування. Перше – це хочеться виразити величезну подяку організаторам: Студентському братству Сумщини, Українській асоціації студентського самоврядування, управлінню молоді та спорту Сумської ОДА.


Ви можете собі уявити, що на форумі були присутні представники 19 регіонів? І майже половина не були знайомі. Я так взагалі знала лише Дмитра (віце-президент Української асоціації студентського самоврядування). Але це не завадило нам знайти спільну мову, стати однією сім’єю. І чому, а тому що в нас одна ціль. Вкотре переконуюсь, що Україна – ЄДИНА.


Якщо ви попросите мене описати форум трьома словами, то це будуть "молодь", "досвід", "ініціатива", а ну і 4 "селфі". Я за ці дні поставила рекорд, так багато ще не було. Три дні, 74 год, а спала я годин 10-12. І знаєте, alles war gut. Коли ти зацікавлений у роботі, а в подальшому і в результаті, то час плине непомітно.
Тренінги, майстер-класи, дебати, business napkins, а також вечірка зробили мою поїздку незабутньою, неймовірною, насиченою сміхом, теплом та весною. А інформативні зустрічі з експертами дали знати як діяти на практиці та як вирішити проблеми, що виникають під час освітницької діяльності. До речі, стосовно спікерів. Їх у нас було достатньо. Це:


Олександр Такул – представник Центру соціального партнерства, мандрівник та досвідчений лобіст;
Олександр Сугоняко - народний депутат України, юрист з великим досвідом, поет;
Микола Клочко - голова Сумської ОДА, кращий підприємець 2007 року на Сумщині і безпосередній партнер Форуму;
Олена Хміль - голова комітету з регіонального розвитку УАСС;
Олексій Братущак - громадська ініціатива StudMP, журналіст;
Олег Медуниця - народний депутат України, член комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

І на останок хочу сказати, що лише ми самі можемо змінити своє життя. Потрібно лише почати діяти, а потім ти і не встигнеш помітити, як навколо усе почне змінюватись на краще!!!

Не бійся! Будь реалістом! Вимагай неможливого! Дій за законом! І будь чесним , у першу чергу,перед собою!

Олександра Філімончук
голова студентської ради університету
студентка 3 курсу
факультету іноземних мов

 

 

StuForum 2015

StuForum 2015 03StuForum 2015 05StuForum 2015 02StuForum 2015 04