filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

ОБРАТИ ПРАВИЛЬНО КАМІНЬ – ЗНАЧИТЬ ВІДЧУТИ СЕРЦЕМ

У наш час майже всі носять прикраси. Навіть маленьким дітям часто проколюють вуха, дорослі носять прикраси з дорогоцінних металів чи каміння. Але чи часто ми задумуємося, чи підходить нам цей камінь? Які у нього властивості? Збадьорює він чи заспокоює, приносить щастя чи багатство?

Каміння – це згусток енергії, що формувалася природою досить довгий час. Ми обираємо каміння за його зовнішнім виглядом, воно нас притягує на інтуїтивному рівні. А чи хотіли б ви знати більше про ці буденні, здавалося б, та всі зрозумілі речі, які доповнюють ваш образ та стиль?
Вчора декільком групам факультету іноземних мов випала така можливість. До нас завітала Мануйлова Ірина з розповіддю про каміння та його особливості. Всі присутні зацікавлено слухали та розглядали прикраси, зроблені з різноманітних дорогоцінних каменів: лазурит, гематит, онікс, агат, янтар, перли, топаз, аметист, цирконій та інші. Ірина оповіла нам багато цікавих легенд, пов’язаних із їх походженням, використанням у давні часи. Ми дізналися багато нового про свої прикраси. Чи знали ви, приміром, що така популярна прикраса як янтар має у своєму складі янтарну кислоту, яку виробляє людський організм? Саме тому, рекомендовано носити прикраси з цього каменю, якщо вам не вистачає енергії, ви почуваєтесь втомлено та не знаєте де взяти сили. А от такий мінерал як онікс – гарний помічник для студентів. Він додає прагнення завершувати справи та не залишати нічого на потім, змінює характер у бік розсудливості і вміння передбачати ситуацію, дивитися на крок вперед, добре дисциплінує. Існує багато способів вибрати саме ваше каміння. Можна довіритись гороскопу або орієнтуватися на своє ім’я. Проте, найкращий спосіб – це відчути серцем, обрати той камінь, який вас найбільше приваблює.
У нас була чудова можливість придбати свій талісман і дехто її використав. Ми з радістю носимо ці прикраси і вам рекомендуємо.

 

Тетяна Марченко
Ольга Кондратенко
Студенти 102 підгрупи