filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Передати епоху великого митця

20 березня 2014 року в актовій залі Кіровоградського державного педагогічного університету відбувся конкурс читців сонетів Уільяма Шекспіра. Його організатором була Спілка англійської мови України, що заснована викладачами факультету іноземних мов у 2008 році та існує як благодійна організація.
Участь у конкурсі допомагає учням розвивати навички критичного мислення та спілкування англійською мовою, ораторські здібності та відкрити красу поетичної мови Шекспіра, що сприяє кращому розумінню та опануванню англійської мови і літератури.
У конкурсі брали участь учні 10–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, учні професійно-технічних та  студенти вищих навчальних закладів Кіровоградської області.
Понад 60 виконавців-аматорів з різних шкіл, гімназій, ліцеїв, технікумів та університів Кіровоградської області з’їхалися на цей конкурс. Були представлені майже всі райони нашої області, а також велика кількість учасників з навчальних закладів міста Кіровограда.
 Учасники вражали своїми костюмами та  майстерним виконанням.  Учасники обирали сонети, які є ближчими до їх життя, переживань, подій кожного. Життя  різне, кохання різне, як й сонети  У. Шекспіра.  Хвилювання супровождувало  читців, як ще один учасник продовж усього конкурсу.  Найпопулярніший  сонет цьогорічного конкурсу став сонет  №130.   Опис коханої, незрівнянна з усім світом і така звичайна краса  дівчини залишилась у серці поета, на папері, в уяві читців, у серцях аудиторії, захопивши всіх.
Призові місця посіли учасники, які донесли  сонети до кожного, передали нам епоху, почуття і задуми митця. Перше місце зайняла учениця Кіровоградської школи №14 Бородавкіна Марія; 2 місце посіла учениця Кіровоградської школи №24 Шолудько Маргарита, а третє місце розділили студентка 2 курсу факультету іноземних мов КДПУ імені В.Винниченка Валуцька Еліна та учениця Бобринецької школи №5 Маціонова Юлія. Переможці створили дійсно яскраві образи, використовували музичний супровід, захопили всіх блискучим емоційним виконанням. У переможців було багато  сильних  і достойних конкурентів.
Конкурс дуже корисний, особливо для молоді. Він допомагає пізнати великого  Шекспіра, почути  різного  Шекспіра  й відкрити щось нове для  себе.
Участь у конкурсі дає учасникам змогу продемонструвати не тільки знання англійської мови і літератури, практичні навички, а й загальний кругозір, індивідуальні нахили, творчі здібності, утвердити свою впевненість виступу перед публікою із залученням їх інтелектуального, фізичного та голосового потенціалу.

Сілаєва Анастасія
Студентка 1 курсу
факультету іноземних мов