filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

«Model United Nations» на факультеті іноземних мов

p3010003.jpg
Студентство – це саме ті роки, коли більше всього хочеться навчатись і кожного для пізнавати щось нове. Тож коли я і мої одногрупники дізнались, що у нас буде можливість співпрацювати із волонтерами Корпусу Миру США, ми, як майбутні перекладачі, були сповнені радості. Адже для нас дуже важливо спілкуватись безпосередньо з носіями мови, яку ми вивчаємо. Знайомство з Оленою Хоцевич було дуже приємним. Вона проводила тренінги до конкурсу з ораторського мистецтва «Public Speaking Competition». Спочатку тренінги були присвячені розвитку наших ораторських навичок та вмінню правильно поводити себе під час дебатів. 
p3010006.jpg
Та коли конкурс було завершено, Олена запропонувала нам узяти участь у програмі, що називається «Model United Nations», тобто «Модель Організації Об'єднаних Націй». Чесно кажучи, ми перший раз чули про таку програму, але авжеж були дуже зацікавлені.
 Виявилось, що «Модель Організації Об'єднаних Націй» проводиться у багатьох країнах світу. І Олена, будучи волонтером у Казахстані, також проводила це академічне моделювання. Це щось на зразок рольової гри, яка спрямована на навчання учасників про поточні події, теми міжнародних відносин, дипломатії та порядку денного Організації Об'єднаних Націй. Учасники цієї гри є представниками різних країн, тож ми маємо взяти на себе роль дипломатів, досліджувати міжнародні питання, готуватись до дебатів і розробляти рішення проблем, які спіткали країну, яку ми представляємо. Ми маємо вивчати все це на протязі деякого часу, а як підсумок нашої роботи, буде проведена конференція, де кожен із нас, як представник якоїсь країни, буде захищати її інтереси, права її населення та пропонувати свої вирішення до проблем, що виникли. Олена показувала нам фото конференції у Казахстані, яку вона проводила. Це виявилось дуже цікавим для всіх нас. Я, як студентка-першокурсниця, у першу чергу зацікавлена удосконаленням своїх знань з англійської мови і розвитком ораторських навичок, але довідатись більше про міжнародні новини та нагальні проблеми людства теж було корисно. І найголовніше, що участь у цій програмі забезпечує здійсненню всіх цих бажань.

Тож, у нас вже було кілька занять, на яких ми ознайомились з головними органами влади ООН та основними питаннями, які вони розглядають та вирішують. Ці заняття є дуже пізнавальними, адже ніхто з нас раніше не був зацікавлений у цьому напрямку. На даний момент кожен з учасників має над чим поміркувати, адже на останньому занятті ми обговорювали такі проблеми, як порушення прав людини, приниження жінок, голод, відсутність житла, війни, страшні події, які, на жаль, мають місце у сучасному світі. 
Звісно, кожен із нас розуміє, що ми не є дипломатами. На мою думку, важливо цікавитись світовими проблемами і розповсюджувати свою зацікавленість серед інших студентів. Заняття «Моделї Організацій Об'єднаних Націй» проходить кожного понеділка о 12.40 та у п’ятницю о 9.40. Тож, якщо ти такий самий студент, який бажає пізнати щось нове і розвивати себе, приєднуйся! Не залишайся байдужим!
Аліна Украдиженко,
студентка 14 групи