filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Студенти факультету беруть участь в австрійському проекті EDU.UA: Upskilling Ukraine

zindler1.jpgФакультет іноземних мов надає можливість не лише вивчати іноземну мову, а також набути досвіду спілкування з носіями мови і отримати додаткову кваліфікацію. З цією метою студенти нашого факультету взяли участь в австрійському проекті “EDU.UA: „Upskilling Ukraine”, який складався з 3-х семінарських циклів. Семінари проходили під керівництвом магістра Фрідріха Ціндлера, куратора проекту EDU.UA і директора агентства Destination East у Відні.
Темою першого циклу, який проходив з 25 по 29 жовтня 2010 року була „Навички міжкультурної комунікації у міжнародному бізнес-середовищі”. Студенти мали змогу підвищити свою компетентність у професійній сфері, навчилися працювати у колективі, а також розглянули такі сфери бізнесу як маркетинг і бренд-менеджмент.
Під час другого циклу з 14 до 18 березня було розглянуто такі теми як “Практика обміну досвідом” та “Практика роботи в інтернеті”. Відомо, що багато студентів факультету іноземних мов бажають у майбутньому працювати за кордоном. А колиzindler2.jpg шукати партнерів, як не зараз? Фрідріх Ціндлер, як чудовий психолог розумів, чого прагнуть студенти і підготував кілька цікавих сайтів для пошуку роботи. 
Третій заключний цикл під назвою “Співпраця у сфері економіки” був найкоротшим – лише 12 і 13 травня. Але навіть за такий невеликий проміжок часу Фрідріх Ціндлер зміг донести до учасників достатньо цінної інформації. Кожен семінар закінчувався письмовим тестом, за результатами якого урочисто видавався сертифікат.
Фрідріх Ціндлер прекрасно проводив семінари, використовував живу  мову, висвітлював сучасні проблеми бізнес-суспільства, провокував на дискусії, уважно слухав кожну відповідь і додавав кілька своїх коментарів, пояснював суть питань і завжди допомагав, коли хтось не розумів, про що йде мова або хотів заглибитися у питання.
У ході семінарів студенти набули безцінного досвіду спілкування, дізналися багато нових понять, навчилися працювати у команді, зрозуміли психологію бізнесу та міжкультурні проблеми економіки. Вони  із захопленням прослухали всі семінари, які проходили у дружній бізнес- атмосфері.
Студентки 311 групи
факультету іноземних мов
Гречишкіна Марія і Непотенко Ксенія