filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Представниця ЦДУ взяла участь у навчальній поїздці координаторів інформаційних центрів ЄС

Представниця ЦДУ взяла участь у навчальній поїздці координаторів інформаційних центрів ЄС

Уже протягом багатьох років в кожному регіоні України на базі провідних вищих навчальних закладів діють Інформаційні центри ЄС за підтримки Представництва ЄС в Україні. Цього року найактивнішим координаторам Інформаційних центрів ЄС випала унікальна нагода — з п’ятиденним візитом вирушити до інституцій Європейського Союзу у місті Брюсселі й зсередини відчути атмосферу дипломатичної колиски демократії. Центральноукраїнський державний університет імені Володимира Винниченка представляла координаторка Інформаційного центру ЄС у Кропивницькому, старша викладачка кафедри перекладу, прикладної та загальної лінгвістики Юлія Верещак.

12

Разом з Вікторією Давидовою, радницею з питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні, координатори інфоцентрів мали змістовні експертні зустрічі з європейськими посадовцями, що напряму працюють з питань, присвячених Україні. Подорож почалася із столиці Польщі Варшави, де координатори мали змогу відвідати Представництво ЄС у Польщі. Голова цього осередку Бартломей Бальцержик розповів про особливості діяльності підрозділу в країнах-членах, налагодження зв’язків з національними, регіональними та місцевими органами влади, організацію візитів Президента та Уповноважених осіб, підтримку зв’язків з громадськістю. Досвід наших добрих друзів є особливо цінним для України, яка стоїть на самому початку тривалого шляху входження до ЄС.

В Брюсселі учасники відвідали European Parliament, European Commission, а саме Генеральний директорат з питань політики сусідства та переговорів з розширення (DG NEAR), Council of the European Union та European External Action Service — EEAS. На завершення візиту Координатори Інфоцентрів ЄС познайомились із роботою College of Europe у Брюгге.

Під час зустрічей координатори не лише ознайомились із особливостями функціонування таких складних механізмів інституцій ЄС, але і мали змогу висловити свою думку з тих чи інших рішень, які приймаються в серці європейської демократії, щодо безпеки України, її фінансової та гуманітарної підтримки, а також євроінтеграції нашої держави.

Навчальний візит допоможе працівникам інфоцентраів ЄС підвищити ефективність поширення інформації про Євросоюз, його політику та солідарність з Україною серед університетів, бібліотек та дослідницьких центрів України.

Навчальний візит дозволив не лише дізнатись зсередини про роботу інституцій ЄС, але і обмінятись досвідом з українськими колегами, які в цей нелегкий час продовжують активно працювати із студентською та шкільною молоддю регіонів.

Дякуємо Представництву ЄС в Україні, в межах проєкту якого став можливим цей візит.

9

Інформаційний Центр ЄС на базі ЦДУ ім.В. Винниченка  завжди відкритий для співпраці, організації зустрічей, тренінгів та круглих столів. Заходьте до нас на сторінку в Facebook та звертайтесь в месенджері мережі: https://www.facebook.com/EUInfo.Kropyvnytskyi. Ми не лише поділимось корисною інформацією, але і нагородимо найобізнаніших учасників наших зустрічей корисними подарунками від Представництва ЄС.

11

#StandWithUkraine #StrongerTogether #ПрямуємоРазом #РазомМиЄвропа #TogetherWeAreEurope