filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Конкурс «Найграмотніший студент університету»

Конкурс «Найграмотніший студент університету»

10 жовтня 2023 року професор кафедри української філології та журналістики Світлана Леонідівна Ковтюх провела традиційний конкурс «Найграмотніший студент університету».

Як і минулого року, було запропоновано авторський диктант із символічною й оптимістичною назвою «Українська – мова перемоги та переможців». З метою безпеки студентів конкурс проводили в читальній залі університетської бібліотеки, який ледве вмістив усіх охочих.

Перевірити особистий рівень грамотності побажали представники всіх факультетів, та найбільше – 16 осіб – репрезентували факультет математики, природничих наук та технологій. І це й не дивно, адже переможницею минулорічного конкурсу була саме студентка цього структурного підрозділу.

За відгуками, учасникам сподобався і конкурс, і пропонований текст.

Лінгвістичне університетське змагання стало нібито генеральною репетицією перед Радіодиктантом національної єдности. Із цього року День української писемности та мови, згідно з указом Президента, відзначатимуть 27 жовтня.

Авторка тексту – лавреат Шевченківської премії Катерина Калитко. Читатиме Радіодиктант 27 жовтня 2023 року об 11.00 Олексій Гнатковський – провідний актор і режисер Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імени Івана Франка, який зіграв Івана Довбуша в кінострічці «Довбуш».

Усі роботи учасників конкурсу «Найграмотніший студент університету» перевірено й оцінено. З нетерпінням чекаємо на церемонію нагородження переможців.

Пишіть грамотно, удосконалюйте мовленнєву культуру, учіть сумлінно державну українську мову, бо це і зброя, і головний націєтвірний чинник, і закріплений Конституцією фактор існування окремої незалежної держави України.