filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

В Австрійській фаховій бібліотеці імені Бернгарда Штільфріда завершився цикл відкритих лекцій про літературу і культуру Австрії

В Австрійській фаховій бібліотеці імені Бернгарда Штільфріда завершився цикл відкритих лекцій про літературу і культуру Австрії

25 травня 2023 року в Австрійській фаховій бібліотеці імені Бернгарда Штільфріда, яка знаходиться в будівлі бібліотеки Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка, відбулася завершальна лекція на тему: «Пауль Целан: українсько-австрійський майстер слова» з циклу відкритих лекцій «Література та культура Австрії».

Перед початком лекції з вітальним словом виступив професор Олександр Миколайович Білоус. Він розповів про постать Бернгарда Штільфріда та історію створення бібліотеки у стінах Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка. Лекторка, асистент кафедри перекладу, прикладної та загальної лінгвістики, Анна Сергіївна Лашко, ознайомила студентів перекладацького відділення з життєвим і творчим шляхом видатного письменника Пауля Целана, доля якого тісно пов’язана з українським містом Чернівці.
Щиро дякуємо за допомогу в підготовці та проведенні заходу директору наукової бібліотеки Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка, кандидату філософських наук, Ользі Антонівні Шульзі, та працівникам читального залу, бібліотекарю І категорії Ірині Володимирівні Майтак та Валентині Анатоліївні Курченко.